Avhørt etter knivdrap

<p>Politiet fortsatte søndag de tekniske undersøkelsene på åstedet for drapet. (Foto: Scanpix) </p>
Politiet fortsatte søndag de tekniske undersøkelsene på åstedet for drapet. (Foto: Scanpix)

Politiet avhørte søndag den 17 år gamle jenta som er siktet for å ha knivdrept en 29-åring i Utskarpen i Rana om morgenen 17. mai. Jenta har innrømmet at hun påførte mannen de dødelige knivstikkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk søndag ettermiddag i gang med avhør av 17-åringen.

– Vi har hatt avhør av siktede, og hun erkjenner å ha påført avdøde skaden som antas å være den direkte årsaken til dødsfallet, sier politiadvokat Linda Rømma i Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet begynner nå å danne seg et bilde av hva som skjedde i leiligheten i Utskarpen om morgenen 17. mai. Den 17 år gamle jenta er siktet for forsettlig drap på Trond Roger Solum fra Nesna.

– Vi har foretatt avhør av flere vitner og gjort tekniske undersøkelser på åstedet. Vi fortsetter vitneavhørene i flere dager framover, sier politiadvokaten.

Ber om fengsling

Jenta vil bli framstilt for varetektsfengsling i Rana tingrett i Mo i Rana mandag klokken 13. Det er alvoret i saken som gjør at politiet mener jenta bør varetektsfengsles, til tross for at hun ikke er myndig.

– Det er alltid et ekstra vurderingshensyn når den siktede er så ung, men siktelsen er så alvorlig at vi mener det er nødvendig. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og vil ikke risikere at den skal kunne påvirkes, sier Rømma.

Ifølge politiet hadde det vært fest i leiligheten i Utskarpen kvelden før drapet skjedde, men festen var avsluttet da knivstikkingen fant sted. Offerets kjæreste og en annen person var også til stede i leiligheten da 17-åringen av ukjent grunn stakk Trond Roger Solum til døde.

– Vi antar at knivstikkingen skjedde kort tid før meldingen kom inn rundt klokken 7. Det var avdødes kjæreste som meldte fra til politiet, sier Linda Rømma.

Kjøkkenkniv

Politiet kan ikke si noe om motiv og hendelsesforløp av hensyn til vitneavhørene som skal gjennomføres i dagene som kommer. Det er ikke kjent om alle de fire befant seg i samme rom da drapet skjedde.

Teknikerne fant lørdag en kjøkkenkniv som de mener ble brukt som våpen.

– Vi har funnet en kniv som vi antar er en del av husholdningen, sier politiadvokaten.

Både den siktede 17-åringen og Trond Roger Solum har vært i kontakt med politiet tidligere, opplyser Rømma, men uten å ville utdype nærmere.

I dagene som kommer vil politiet foreta avhør av mange flere vitner, mange av dem var deltakere på festen i leiligheten 16. mai og natt til nasjonaldagen.

Advokat John Erik Nygaard som forsvarer 17-åringen, sier til Aftenposten.no at jenta er preget av det som har skjedd.

– Hun er jo bare 17 år, og har behov for oppfølging nå, sier Nygaard. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus