Elisabeth snakker ut på tv

<p>Elisabeth Fritzl. (Foto: Scanpix) </p>
Elisabeth Fritzl. (Foto: Scanpix)

Elisabeth Fritzl gjør som Natascha Kampusch og snakker ut på tv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den østerrikske statskanalen ORF viser neste mandag – 26 .mai – det første intervjuet med Elisabeth Fritzl etter at hun ble befridd fra kjelleren, der faren holdt henne og tre av barna hennes fanget. Barna hun fikk sammen med sin far skal ikke være med på tv-interjuet, ifølge avisa Österreich.

Elisabeth tar i bruk det avisa kaller «Natascha-strategien». Hun tar bladet fra munnen og stiller opp for å fortelle sin historie. Elisabeth vil selv – som Natascha – bestemme hvem som skal gjennomføre intervjuet og hva hun vil si til offentligheten.

Natascha Kampusch klarte i 2006 å rømme fra sin kidnapper Wolfgang Prikopil. Da hadde han holdt henne fanget i en kjeller i 8 år. Hun har tidligere tilbydt seg å hjelpe Elisabeth Fritzl og barna hennes.

Paparazzi-jakt

Paparazzi-fotografer har den siste tiden prøvd å lure seg inn på Amstetten-Mauer psykiatriske sykehus, der Elisabeth og barna befinner seg. En av de ansatte ved sykehuset er også ifølge Daily Telegraph beskyldt for å ha prøvd å selge et bilde av incestofrene.

Det er derfor sannsynligvis bare et spørsmål om tid før paparazzier lykkes i å få tak i et bilde av familiemedlemmene. Elisabeths og hennes advokat Christoph Herbst skal ha kommet fram til at en slags løsning kan være å gi et intervju til den statlige tv-stasjonen.

Som i tilfellet med Natascha Kampusch betaler ikke tv-kanalen noe for intervjuet, men gir inntektene fra salg til andre kanaler til Elisabeth og hennes familie.

Enorm interesse

Ifølge Dagbladet.no ble Natascha-intervjuet solgt til 120 land for 290 Euro i minuttet. Og det er ventet at Elisabeth-intervjuet vil vekke enda større interesse.

Fagbladet Journalisten har sammenlignet interessen for Fritzl-saken i norske medier. De har funnet ut at den første uka etter at saken ble kjent ble det publisert 1047 saker. Dette er dobbelt så mange som i Natascha-saken, der norske medier publiserte 519 saker første uka.

Les også:

Ville flytte hjemmefra

Vil samarbeide med politiet

- Østerriksk overgriper ville «gjenskape» familie

Nysgjerrige strømmer til skrekkens hus

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus