Vil ha engelsk i barnehagen

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

Fra høsten kan barnehagebarn i hovedstaden lære engelsk etter modell av barnehagene i den svenske innvandrerbydelen Rinkeby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torger Ødegaard, byråd for barn og utdanning i Oslo, har reist til Rinkebyskolan utenfor Stockholm for å la seg inspirere av hvordan Nordens mest vellykkede skoleprosjekt, Rinkebyskolan, samarbeider med førskolen.

– Vi må stimulere barns naturlige nysgjerrighet og glede ved å lære. Førskolene i Rinkeby lar barna lære engelsk gjennom lek, sang og dans fra de er tre. Når disse barna starter skolen, behersker de svensk, sitt eget morsmål og har en viss innsikt i engelsk. Det gir barna selvtillit fra dag én i skolen, sier skolebyråden til Aftenposten.

Ødegaard inviterer nå alle barnehager i Oslo som ønsker å gå i gang med forsøk med engelskopplæring, til å ta kontakt.

– Min viktigste lærdom fra Rinkeby er at det er viktig å lytte mer til foreldrene, enten det gjelder barnehage eller skole. De er de viktigste personene i barnas liv. Det er på tide at vi i Norge lar foreldrene få større innflytelse ved å opprette et eget nasjonalt foreldreutvalg for barnehagene, på linje med Foreldreutvalget for grunnskolen, mener Ødegaard. (©NTB)

Personvernpolicy