Streiken blir utvidet

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Det var 17. mai ikke kontakt mellom partene i flyplasskonflikten. Fra midnatt lørdag blir streiken utvidet til nok en flyplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært helt stille, og vi har ikke umiddelbare planer om å ta kontakt med Avinor for å finne en løsning, sier LO Stats forhandlingsleder Lise Olsen til NTB.

Fredag morgen ble fem flyplasser stengt etter at meklingen mellom partene ikke førte fram. LO Stats medlemmer krever lønnsutjevning i forhold til sammenlignbare grupper i Avinor. Avstanden mellom partene var stor da meklingen ble brutt.

Ved midnatt natt til søndag blir ansatte ved Kristiansund lufthavn også tatt ut i streik.

– Streikeviljen vår er stor, og vi er klare til å holde på lenge dersom det er nødvendig, sier Olsen.

Heller ikke Avinor tror det ligger an til snarlig løsning på konflikten.

– Jeg vil ikke spekulere i hva som skjer de neste dagene, men jeg konstaterer at det ikke har vært kontakt mellom partene så langt, sier pressetalsmann Sindre Ånonsen i Avinor til NTB.

Varer streiken til 20. mai, vil den også omfatte 258 ansatte ved Stavanger lufthavn Sola, Alta lufthavn, Leknes Lufthavn, Sandnessjøen lufthavn Stokka, Sogndal lufthavn Haukåsen og Svolvær lufthavn Helle. Streiken vil også bli utvidet på Oslo Lufthavn. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus