Svensk hurra for 17. mai!

<p>17.mai ble feiret i Stockholm med tog fra Engelbrektsplan til Skansen. (Foto: Scanpix)</p>
17.mai ble feiret i Stockholm med tog fra Engelbrektsplan til Skansen. (Foto: Scanpix)

Aftonbladet roper høyt hurra for 17. mai. Svenskene kan bare glemme sin egen nasjonaldag 6. juni – Svenska Flaggans Dag – for nordmennene har det mye morsommere, skriver Stockholm-tabloiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte av ti svensker er enige i at 17. mai i Norge er en enestående fest, het det på Aftonbladets nettsider lørdag. Oppslaget var illustrert med fotografier av glade barn med norske flagg, samt av det norskeste svenskene vet: Rolv Wesenlund som Fleksnes.

Nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse gjengitt i det samme oppslaget, sier at de foretrekker nordmenn som naboer framfor andre nordiske folkeslag. Nordmenn oppfattes som glade, kjekke og sporty, konstaterte Aftonbladet.

– Norge står for olje, fjorder, fiskeindustri og skisport, framholdt avisen. Og selvfølgelig for lusekofter, et plagg svenskene har fått for seg at norske kvinner og menn bruker ved enhver tenkelig og utenkelig anledning, 17. mai ikke unntatt.

Aftonbladets kollega Expressen vartet i anledning dagen opp med oppskrift på «sufflé à la Norge». Oppskriften var vakkert illustrert av en slik rett pyntet med norsk flagg, og et solid stykke jarlsbergost i bakgrunnen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus