Definerer for tidlig sædavgang

<p> Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
 Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Når er for tidlig sædavgang for tidlig sædavgang? Amerikanske urologer har funnet svaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tidlig sædavgang et problem som hjemsøker millioner av menn verden over, i samleie etter samleie. Fra et ekspertmessig synspunkt finnes det imidlertid et stort problem i forbindelse med behandlingen av fenomenet, nemlig fenomenets ubestemmelighet, skriver den danske avisen Jyllandsposten.

Én ting er imidlertid spesialister som har vært samlet på en kongress for amerikanske urologer, enige om: Det skal minst gå ett minutt fra selve samleiet innledes til mannen får utløsning.

Skjer det raskere enn det, lider du av for tidlig sædavgang, mener ekspertene.

For dem som rammes av denne definisjonen finnes det imidlertid en trøst. Ifølge en tekst som er utarbeidet av den internasjonale sammenslutningen for seksuell medisin, har ikke for tidlig sædavgang noe med tid å gjøre.

Andre faktorer spiller også inn. For det første skal mannen være ute av stand til å holde tilbake utløsningen i alle eller nesten alle «vaginale penetreringer». Dessuten spiller negative, personlige faktorer inn. Det gjelder for eksempel stress, frustrasjoner eller avvisning i forbindelse med sex.

«For noe, som har innflytelse på så vel gamle som unge menn, var det nødvendig å sette en målestokk. Vårt håp er de mange som hver dag opplever disse problemene, skal forstå at de lider av en sykdom og at de bør søke hjelp. Det er ingen grunn til å lide i stillhet», sier Ira D. Sharlip. Han er hovedmannen bak undersøkelsen som ligger til grunn for målestokken om for tidlig sædavgang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus