Forteller alt i ny biografi

En scene mange husker - Tonya Harding på Lillehammer-OL i 1994. Foto: Scanpix.
 En scene mange husker - Tonya Harding på Lillehammer-OL i 1994. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere skandalekunstløperen Tonya Harding forteller om gruppevoldtekt, pistoltrusler og selvmordstanker i sin nye bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harding ble for alvor kjent da hun var delaktig i angrepet på rivalen Nancy Kerrigan foran OL i Lillehammer i 1994. En mann bevæpnet med batong slo Kerrigan over knærne.

Nå avslører Harding alt om sin triste tilværelse. Hun ser på seg selv som et offer, og forteller at hun tidligere ikke har våget å si alt av frykt for eksmannen Jeff Gilloly og hans venner.

– Det å være redd for å snakke om sånt som dette er meget vanskelig. Det var ytterligere en anledning til at jeg ville ferdigstille boken. Jeg vil bli ferdig med fortiden, og få en ny start, sier Harding ifølge aftonbladet.se.

I boken forteller Harding at hun ble voldtatt som barn, om trusler og selvmordstanker. I Lillehammer-OL endte hun på åttendeplass. Kerrigan tok sølv.

Harding ble utestengt på livstid etter angrepet på Kerrigan. Hun fikk også prøvetid og samfunnstjeneste. I tillegg fikk hun saftige bøter. (©NTB)