Tok 17. mai på forskudd

<p> Norges håp i Eurovision Song Contest, Maria Haukaas Storeng, deltok på en <strong>17</strong>. <strong>mai</strong> feiring på forskudd ved den norske ambassaden i Beograd fredag.   Foto: Sara Johannessen / SCANPIX</p>
 Norges håp i Eurovision Song Contest, Maria Haukaas Storeng, deltok på en 17. mai feiring på forskudd ved den norske ambassaden i Beograd fredag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Maria Haukaas Storeng og Mira Craig sørget for Grand Prix-stemning under 17. mai-mottakelsen i ambassadørresidensen i Beograd – som i år ble avholdt den 16. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadør Håkon Blankenborg fikk ikke bare besøk av diplomatkolleger, lokale gjester og nordmenn bosatt i Serbia til 17. mai-feiring i år. Serbia arrangerer internasjonal finale i Melodi Grand Prix for første gang, og dermed var også årets norske deltaker, Maria Haukaas Storeng, låtskriver Mira Craig og de fem koristene invitert.

Været var upåklagelig, og de inviterte nøt ettermiddagssolen med kanapeer og forfriskninger.

17. mai-tog

Som takk for invitasjonen avholdt den norske delegasjonen med Maria Haukaas Storeng i spissen en akustisk minikonsert. Første låt var årets norske Grand Prix-bidrag «Hold on, be strong», fulgt av «Mine all mine» i duett med Mira Craig, før de avsluttet med «Gud signe vårt dyre fedreland».

Noe 17. mai-tog ble det ikke under mottakelsen, det spares til selve dagen. Da blir det tog fra delegasjonens hotell til pressesenteret like ved – flagg og 17. mai-sløyfer er med i kofferten. Opptak fra toget vil bli sendt på NRK1 om ettermiddagen. Kvelden 17. mai er det markering i regi av en norsk-serbisk forening, der serbiske krigsfanger som satt i tyske fangeleirer i Norge under annen verdenskrig er hedersgjester.

Travle dager for Maria

Norge skal i ilden i første delfinale tirsdag 20. mai, men Maria Haukaas Storeng har jobbet lenge med forberedelsene. Det har vært øving og finpuss av sceneshowet hjemme i Norge, men det er også vært travle dager i Beograd med to sett prøver som begynte allerede sist søndag. Nå gjenstår tre generalprøver før TV-sendingen tirsdag kveld.

Noe klart favorittstempel har Norge ikke, men både pressefolk og Grand Prix-fans med lang erfaring mener det er store sjanser for at Norges bidrag kommer blant de ti beste tirsdag og dermed får finaleplass lørdag 24. mai. (©NTB)

Personvernpolicy