Oppgang i CD-salget

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix. </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix. 

Salget av CD-er økte med hele 62 prosent i april i år sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt opplever musikkbransjen en salgsvekst på 58 prosent, ifølge Ifpi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra bransjeorganisasjonen Ifpi peker i stikk motsett retning av dommedagsspådommene for musikkbransjen. Legger man salgstallene for april til grunn, har piratkopiering langt fra ført til krisetilstander.

Ifpi mener imidlertid at hovedårsaken til veksten er at påsken kom sent i fjor, samt store returer.

58 prosent opp

Totalt ble det solgt musikk, fysiske medier og via lovlig nedlastning for 43 millioner kroner i Norge i april. Det er 58 prosent mer enn i samme måned i fjor, da det «bare» ble solgt for 27,2 millioner kroner.

For året så langt er det registrert en mindre nedgang på 3 prosent. Totalt er det så langt i år solgt musikk for drøyt 163 millioner kroner, mot 168 millioner kroner i samme periode i fjor.

Nettet leder an

Bakgrunnstallene viser en formidabel økning i salget av musikk via nedlasting på internett, noe som i hovedsak må tilskrives at stadig flere velger å bruke nettet som handelskanal og at flere og flere nettbutikker tilbyr musikk til nedlasting.

Nedlastingssalget fra internett hadde en vekst på 216 prosent, men på grunn av nær en halvering i salget til mobil opplevde nedlastingssalget totalt en økning på 65 prosent.

Hittil i år er det snakk om en økning på 45 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. (©NTB)

Personvernpolicy