Mirakel-barnet

<p>Redningsarbeidere søker fremdeles i ruinene i Beichuan. Foto: Scanpix/AFP. </p>
Redningsarbeidere søker fremdeles i ruinene i Beichuan. Foto: Scanpix/AFP. 

80 timer etter det voldsomme jordskjelvet i Kina klarte redningsarbeidere fredag å redde et barn fra ruinene av en skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING (AFP:) Barnet ble funnet av redningsarbeidere som søkte gjennom ruinene av en skole i den jordskjelvsrammede byen Beichuan, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Ifølge nyhetsmeldingen kan redningsarbeiderne fremdeles høre stemmer som roper etter hjelp, og de «forventer flere mirakler».

Artikkelen spesifiserte ikke barnets alder eller kjønn.

Torsdag ble en annen 11 år gammel jente reddet ut av ruinene fra en annen skole i den hardt rammede byen Yingxiu.

Men myndighetene i landet har nedtonet sjansen for å finne mange flere overlevende, og sier det vil være mirakuløst om noen overlever mer enn 72 timer under ruinene.

Kinas president Hu Jintao besøker jordskjelvsområdet fredag sier redningsarbeiderne har gått inn i «den mest avgjørende fasen».

Regjeringen beregner at mer enn 50 000 mennesker mistet livet etter mandagens skjelv, som målte 7,9 på Richters skala. Det er den verste naturkatastrofen i Kina på en generasjon.

Nærmere 7000 skoler ble ødelagt i skjelvet. Dette fikk regjeringen til fredag å annonsere en etterforskning for å finne ut om dårlig byggearbeid kan ha hatt skylden.

Personvernpolicy