WHO: - Utbrudd av kolera i Burma

<p>Foto: Scanpix</p>
Foto: Scanpix

Det er brutt ut kolera blant overlevende etter syklonen Nargis i Burma. Men ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er det usikkert om utbruddet står i direkte sammenheng med uværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

WHO påpekte fredag at tallet på burmesiske kolerasmittede ikke er høyere enn det som er påvist i mer normale år. Det er hittil ikke noe som tyder på en eksplosiv spredning av sykdommen, sa WHOs Thailand-representant Maureen Birmingham.

FNs visegeneralsekretær John Holmes har tidligere påpekt at kolera vanligvis bryter ut rundt halvannen til to uker etter en naturkatastrofe som Nargis. Uværet som rammet Burma for to uker siden, har kostet minst 43.000 menneskeliv og gjort 2,5 millioner hjemløse. (©NTB)

Personvernpolicy