Geldof starter fredskanal

<p> Bob Geldof var en av innlederne under den store konferansen om internasjonal handel og fred i Oslo Rådhus torsdag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX</p>
 Bob Geldof var en av innlederne under den store konferansen om internasjonal handel og fred i Oslo Rådhus torsdag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Fredsaktivisten Bob Geldof slår seg sammen med finansmannen Petter Stordalen og Stavanger-mannen Rune Hersvik og starter en global fredskanal som skal bidra til å løse konflikter over hele verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bob Geldof og Jan Egeland møttes i Oslo Rådhus under den store konferansen om internasjonal handel og fred. Foto: Heiko Junge / SCANPIXBob Geldof og Jan Egeland møttes i Oslo Rådhus under den store konferansen om internasjonal handel og fred. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Peace Channel heter nyskapningen, som lanseres i Stavanger i september. Ifølge initiativtakerne er det en fredsorganisasjon basert på web-TV.

Planen er at en rekke fredsprisvinnere, som russiske Mikhail Gorbatsjov, iranske Shirin Ebadi og Kenyas Wangari Maathai, skal få hvert sitt webkamera. Det skal de bruke til å kommentere pågående konflikter og eventuelt bidra til å løse konflikter, ifølge VG.

Petter Stordalen bidrar med fem millioner kroner. I tillegg har kanalen fått tilskudd fra UD og et næringslivsnettverk i USA.

Bob Geldof deltok torsdag på en freds- og handelskonferanse i Oslo Rådhus sammen med blant annet den palestinske politikeren Nabil Shaat og Storbritannias tidligere utenriksminister Margaret Beckett.

Den irske rockemusikeren er en sterk pådriver for en frihandelsavtale for Afrika fordi han mener det vil bidra til å få kontinentet ut av fattigdommen. For få måneder siden var han i Oslo for samtaler med utviklingsminister Erik Solheim. Da foreslo han at Norge skulle arrangere en global konferanse for Afrika på høyt politisk nivå. (©NTB)

Personvernpolicy