Når mamma tar grep

<p>Med mamma på møte.... Et lite stykke idrettshistorie ble vel i går skrevet da mamma Berit troppet opp på kontoret til Jan Åge Fjørtoft? (Foto: Scanpix)</p>
Med mamma på møte.... Et lite stykke idrettshistorie ble vel i går skrevet da mamma Berit troppet opp på kontoret til Jan Åge Fjørtoft? (Foto: Scanpix)

<pNår nøden er størst gjelder det å rope på mamma. Det vet brødrene Riise alt om. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Berit Riises konferansetime

Mamma Riise vil gjerne ha svar på hvorfor sønnen blir så mye skadet. Allmennkringkasteren TV 2 gjorde et seriøst nyhetspoeng ut av at Berit Riise troppet opp på Åråsen for å få svar på denne hypotesen.

Et lite stykke idrettshistorie ble nok skrevet på Åråsen i går, da mamma Berit Riise møtte opp for å få en forklaring på hva som foregår i klubben vedrørende alle skadene poden Bjørn Helge til stadighet utsettes for.

For da Bjørn Helge Riise nylig nok en gang ble liggende å hyle i gresset, var tydeligvis begeret fylt til randen for både for mor og barn. Mamma ville dermed gjerne vite hva som foregår på Romerike og hvorfor «minsten» ennå ikke er spilleklar.

Det er ikke vanskelig å skjønne at det er et hardt slag for vingen med den «følsomme» høyrefoten å ikke få spille på grunn av ødelagte lemmer. Men å dra med «muttern» på jobben kan vel kun forsvares om du sliter med enten sløyd, KRL eller gangetabellen.

Jeg husker godt tiden da jeg selv gikk på barneskolen, og da spesielt første klasse. En gutt i klassen min dro til stadighet i ranselen min da vi stod oppstilt for å møte frøken, noe jeg husker som veldig lite morsomt. Jeg fortalte det til mamma og mamma tok selvsagt tak. Jeg tror hun ringte til frøken og spurte om hun ikke kunne se litt ekstra etter når vi skulle stille opp klokken 08.25 og klare for første time.

Men hun dro aldri til skolen - heldigvis! For jeg tror jeg hadde opplevd akkurat dét som litt flaut. At mamma skulle stått foran frøken og fortalt at jeg ikke har det noe bra før timene begynte, hadde nok heller ført til at flere ville slite i stykker den flotte blå/grønne skolesekken min.

Men vi er alle forskjellige.

Yngstemann Riise syntes det tydeligvis var helt ok. Det er jo det mammaer er til for - å hjelpe til når nøden er som størst.

Det var også interessant å se Jan Åge Fjørtofts reaksjon på visitten. LSK-manageren visste ikke hvem han skulle skylde på når det gjelder Riises alle skader. For alt «Fjøra» visste så kunne det enten være GUD, klubben eller spilleren selv. Men én ting kunne ikke feiltolkes; Pasienten har alltid rett og derfor var mamma sitt besøk sikkert av den oppklarende, forståelsesfulle og konstruktive sorten. Om jeg forstod smilet til Fjørtoft riktig da?

Det jeg lurer veldig på er hvem som tipset TV 2, og andre medier, om at mor-Riise var på vei til Åråsen. En stemme inni meg sier at det var verken Fjørtoft, Grønlund eller Nordlie som kontaktet Bjørn Taalesens undersåtter. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det kan ha noe med den siste tids turbulens rundt klubben å gjøre.

Da står det vel bare et alternativ igjen; familien Riise selv.

Så jeg tar meg den frihet å henvende meg til alle Liverpool-supportere: Dere kan slett ikke føle dere for sikre på at det siste selvmålet signert en rødhåret nordmann i Liverpool-drakt er servert. Mødre har for vane å likebehandle sine sønner.

Så bann på at Englands-billetten til Berit allerede er bestilt og at Rafael Benitez ganske snart vil få klar beskjed om at fremtiden til storebror er og blir på Anfield. Punktum - finale.

Jeg tror mammas håndgrep gjør at Bjørn Helge er langt nærmere startoppstillingene mot Rosenborg i morgen. Og at storebror allerede tidlig i neste uke vil bli forelagt en femårskontrakt med Liverpool av en tydelig oppskaket Rafael.

Det er godt å ha mamma å ty til til når det røyner skikkelig på.

Brødrene Riise bør være takknemlige for en svært omsorgsfull mamma. Her fra en landskamp på Ullevaal med mamma på tribunen. (Foto: Scanpix)Brødrene Riise bør være takknemlige for en svært omsorgsfull mamma. Her fra en landskamp på Ullevaal med mamma på tribunen. (Foto: Scanpix)

Personvernpolicy