- Statsministerens sønn banket opp

Statsministerens sønn Axel Stoltenberg skal ha fått bank da to russegjenger barket sammen på Fornebu utenfor Oslo natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene gjengen gikk til angrep og raserte rivalenes russebuss med steiner og bjelker. Bussene er fra henholdsvis Oslo og Asker.

Russebussen som fikk hard medfart var bussen Vintage fra Ullern og Fagerborg handelsgym. Statsministerens sønn og visepresident i russestyret, Axel Stoltenberg, er medeier av bussen og pådro seg et par blåmerker i sammenstøtet.

– De angrep med bjelker og steiner. Axel var på vei inn i bussen sammen med to andre da de angrep. Han fikk et par blåmerker, men er helt fin nå. To andre ble truffet av steiner i ansiktet, sier én av de andre medeierne av bussen, Simen Jøraandstad, til NTB.

Alle rutene på gjengens påkostede buss ble knust. Angriperne var godt bevæpnet, og de overraskede forsvarerne hadde lite å stille opp med.

– Ingen på vår buss kjenner disse gutta personlig. Vi hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje. Dette er helt utenkelig. De har knust elleve ruter på bussen, sier Jøraandstad.

Ifølge Jøraandstad skal bakgrunnen for feiden være at Vintage-bussen stjal noen bowlingkjegler fra den rivaliserende gjengen på et russetreff for en stund tilbake.

– Men vi gjorde aldri noen fysisk skade, sier han.

To personer ble sendt til legevakten i Oslo med kuttskader, og politiet avventer en eventuell anmeldelse. (©NTB)

Personvernpolicy