Bilfører omkom i kollisjon med anleggsdumper

Bilfører omkom i kollisjon med anleggsdumper
Bilfører omkom i kollisjon med anleggsdumper

En 68 år gammel mann ble klemt i hjel i en kollisjon med en anleggsdumper fullastet med stein i Lillesand onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillesand (NTB): Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.19. Ulykken skjedde der riksveien krysser anleggsområdet for nye E18 i Lillesand i Aust-Agder.

– Det var en 68 år gammel mann fra Birkeland kommune som omkom. Dumperen var lastet med stein og krysset riksvei 402 da ulykken skjedde, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til NTB.

Det var lysregulering på stedet som føreren av dumperen styrte med en utløser inne i kupeen. Politiet og Statens vegvesen var onsdag kveld på ulykkesstedet for å gjøre tekniske undersøkelser. Politiet skal nå finne ut hva som har skjedd, om lysreguleringen ikke har fungert som den skal, eller om anleggsdumperen kan ha kjørt for tidlig eller for seint.

68-åringens bil ble fullstendig knust i kollisjonen. Anleggskjøretøyet stanset ikke før det hadde nærmest kjørt helt over bilen. At dumperen var lastet med stein, gjorde den mye tyngre enn den i utgangspunktet er.

Føreren av anleggsdumperen ble sendt til lege og fikk krisehjelp. Politiet fikk ikke avhørt ham onsdag.

Ifølge politiet døde bilføreren momentant da anleggsdumperen havnet over bilen. Det var ingen vitner til kollisjonen. (©NTB)

Personvernpolicy