Killengreen bekymret over ulovlige våpen

Killengreen bekymret over ulovlige våpen
Killengreen bekymret over ulovlige våpen

Politidirektør Ingelin Killengreen er bekymret over de mange ulovlige og uregistrerte våpnene som ennå finnes i norske hjem, til tross for at myndighetene gjennomførte et våpenamnesti i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Arnt Folgerø): – Det er fare for at personer i ubalanse eller med onde hensikter får tak i disse ulovlige våpnene, sier Killengreen.

Politiet innførte 1. mai innførte nok et våpenamnesti, som skal vare fram til 30. september i år. Folk kan dermed levere inn ulovlige og uregistrerte våpen uten noen form for reaksjoner, og man kan også søke om å få våpnene registrert slik at de blir lovlige, opplyser justisminister Knut Storberget (Ap).

Verken han eller Killengreen kan si hvor mange uregistrerte våpen det fremdeles finnes rundt omkring.

Levert inn vel 35.000

– Under forrige amnesti ble det antydet at det var 80.000 ulovlige våpen i norske hjem, men det tror jeg det ikke var holdepunkter for. Men der er klart at det finnes flere enn de vel 35.000 som ble levert inn under forrige amnesti, sier Killengreen til NTB.

Storberget sier at han ser på våpenamnestiet som ledd i arbeidet med å forebygge kriminalitet

– Å rydde opp i uregistrerte og ulovlige våpen er et viktig forebyggende tiltak. Dess flere våpen som er uregistrert, jo større er risikoen for at de havner i feil hender, sier Storberget.

Ikke registreringspliktig

Uregistrerte hagler anskaffet før 1990 er det lov til å beholde fordi de ikke er registreringspliktige, opplyser Storberget.

– Men man kan gjerne registrere dem, sier Killengreen.

Killengreen og Storberget sier til NTB at våpenamnestiet ikke løser problemet med ulovlige våpen hos folk som ikke vil levere dem inn.

– Men amnestiet er viktig likevel, sier Killengreen uten at hun sier hva politiet kan gjøre med ulovlige våpen som oppbevares i kriminelle miljøer i hos personer med kriminelle ambisjoner. (©NTB)

Personvernpolicy