- Grip sjansen

- Grip sjansen
- Grip sjansen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld står Canada for tur i kvartfinalen i hockey-VM. - Grip sjansen, sier landslagssjef Roy Johansen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge står overfor en tilnærmet «umulig» oppgave når laget i kveld skal møte Canada i kvartfinalen. Landslagssjef Roy Johansen mener nå spillerne får sin livs sjanse til å vise hva de kan. Budskapet er klinkende klart.

- Grip sjansen dere nå har fått, sier han til ABC Nyheter.

Da Norge møtte Canada i gruppespillet stod Pål Grotnes som en levende vegg. Han stoppet hele 51 skudd fra etterhvert meget frustrerte hjemmeyndlinger. Mot Latvia ble Grotnes erstattet med Ruben Smith i tredje perioden. Nå får keeperen igjen tillit fra start.

- Det er helt klart at dersom vi skal ha noe sjanse i kveld må Grotnes ha en magisk kveld, sier hockeyekspert Anders Blegeberg til ABC Nyheter.

Blegeberg har fulgt Norge hele veien under mesterskapet og sier det råder stor optimisme i det norske laget. Tysklands seier over Latvia gav spillerne en enorm vitamininnsprøytning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Gårsdagens trening er den beste jeg har sett på svært lenge. Gutta fikk en skikkelig «boost» da de så tyskerne slå Latvia. Alle er heltente på å gjøre det de kan for å overraske hjemmelaget.

Han mener spillere med erfaring fra den nordamerikanske ligaen nå må stå frem.

- Alle må gjøre sitt, men det er ikke tvil om at noen spillere må dra lasset ekstra. Marius Holtet er en av dem.

Og Holtet er klar.

- Jeg er klar til å gå foran nå som et godt eksempel. Jeg er mer en klar til kamp, sier han til ABC Nyheter.

Når pucken i kveld droppes i Halifax er det et historisk øyeblikk for norsk hockey. Aldri før har laget spilt seg frem til en kvartfinale i et mesterskap.

Kampen Norge-Canada ser du på NRK1 i kveld med kampstart klokken 21.30