- Grip sjansen

- Grip sjansen
- Grip sjansen

I kveld står Canada for tur i kvartfinalen i hockey-VM. - Grip sjansen, sier landslagssjef Roy Johansen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge står overfor en tilnærmet «umulig» oppgave når laget i kveld skal møte Canada i kvartfinalen. Landslagssjef Roy Johansen mener nå spillerne får sin livs sjanse til å vise hva de kan. Budskapet er klinkende klart.

- Grip sjansen dere nå har fått, sier han til ABC Nyheter.

Da Norge møtte Canada i gruppespillet stod Pål Grotnes som en levende vegg. Han stoppet hele 51 skudd fra etterhvert meget frustrerte hjemmeyndlinger. Mot Latvia ble Grotnes erstattet med Ruben Smith i tredje perioden. Nå får keeperen igjen tillit fra start.

- Det er helt klart at dersom vi skal ha noe sjanse i kveld må Grotnes ha en magisk kveld, sier hockeyekspert Anders Blegeberg til ABC Nyheter.

Blegeberg har fulgt Norge hele veien under mesterskapet og sier det råder stor optimisme i det norske laget. Tysklands seier over Latvia gav spillerne en enorm vitamininnsprøytning.

- Gårsdagens trening er den beste jeg har sett på svært lenge. Gutta fikk en skikkelig «boost» da de så tyskerne slå Latvia. Alle er heltente på å gjøre det de kan for å overraske hjemmelaget.

Han mener spillere med erfaring fra den nordamerikanske ligaen nå må stå frem.

- Alle må gjøre sitt, men det er ikke tvil om at noen spillere må dra lasset ekstra. Marius Holtet er en av dem.

Og Holtet er klar.

- Jeg er klar til å gå foran nå som et godt eksempel. Jeg er mer en klar til kamp, sier han til ABC Nyheter.

Når pucken i kveld droppes i Halifax er det et historisk øyeblikk for norsk hockey. Aldri før har laget spilt seg frem til en kvartfinale i et mesterskap.

Kampen Norge-Canada ser du på NRK1 i kveld med kampstart klokken 21.30

Personvernpolicy