- Liker utfordringen

<br><div class="viewNews">Petter Rønningen ble onsdag presentert som den nye daglige lederen for Tromsø 2018 etter Bjørge Stensbøls avgang. Rønningen gleder seg til å ta fatt. Foto: SCANPIX</div>

Petter Rønningen ble onsdag presentert som den nye daglige lederen for Tromsø 2018 etter Bjørge Stensbøls avgang. Rønningen gleder seg til å ta fatt. Foto: SCANPIX

Petter Rønningen liker utfordringer. Nå skal han lede arbeidet for å få vinter-OL til Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


– Jeg har lyst til å være med Tromsø for å vinne dette løpet. Jeg liker utfordringer, og jeg liker å lede, sier Rønningen til NTB etter at han onsdag morgen ble presentert som Bjørge Stensbøls etterfølger som daglig leder i Tromsø 2018.

Rønningen understreker ved tiltredelsen at det er viktig å gjenvinne tilliten i folket og ikke minst å sikre støtte fra idretten.

– Et OL-arrangement er jo en idrettskonkurranse. Da er idretten helt sentral. Så har de olympiske leker utvidet seg til å bli et prosjekt hvor du kan få mer ut av det enn idrett, sier Rønningen.

Han var sentral i arbeidet for å skaffe Lillehammer og Norge OL i 1994 og har også arbeidet for søkerorganisasjonene i USA, Canada og Russland da Den internasjonale olympiske komité (IOK) tildelte Salt Lake City (2002), Vancouver (2010) og Sotsji (2014) vinterlekene. Rønningen har også vært med i IOKs evalueringskomité.

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen, understreker at det har vært viktig å få en ny og markert daglig leder på plass raskt.

– Enhver organisasjon som har så stor oppmerksomhet på seg, er nødt til å ha noen fyrtårn i seg. Vi hadde ett fyrtårn i Bjørge Stensbøl. Han valgte å gå ut. Da er det viktig ganske raskt å etablere nye fyrtårn. Ett av dem som åpenbart er det sterkeste i en slik sammenheng, er Petter Rønningen. Vi er glad for å ha ham med, sier Jansen til NTB.

Personvernpolicy