Dødstallene stiger etter jordskjelvet

<p>Soldater bærer bort en skadd skoleelev fra en sammenrast skole i byen  Dujiangyan. Foto:  REUTERS/ SCANPIX </p>
Soldater bærer bort en skadd skoleelev fra en sammenrast skole i byen Dujiangyan. Foto: REUTERS/ SCANPIX

De offisielle dødstallene etter jordskjelvet i Kina stiger etter hvert som redningsmannskapene får mer oversikt over ødeleggelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på bekreftet døde etter jordskjelvet passerte sent tirsdag kveld 13.000. Men det er ventet å stige dramatisk. Bare i en enkelt by skal 19.000 mennesker være begravd under ruinene.

Redningsmannskaper fra politiet og hæren klarte sent tirsdag kveld å ta seg fram til Wenchuan-fylket, nær episenteret for det massive jordskjelvet som rammet provinsen Sichuan mandag. Området har til nå vært utilgjengelig på grunn av uvær og ødelagte veier.

Nyhetsbyrået Xinhua meldte onsdag morgen om 500 bekreftet døde i fylket, men det tallet er ventet å skyte i været. I en av byene i fylket klarte redningsmannskaper å berge 300 mennesker fra sammenraste bygninger, melder Xinhua. Men fortsatt er 10.000 av byens 12.000 innbyggere savnet, ifølge en lokal tjenestemann.

Over hele Wenchuan er 60.000 mennesker savnet. Ytterligere 19.000 mennesker er begravd under ruinene bare i byen Miangyang, melder Xinhua. (©NTB)

Personvernpolicy