Profil:

Zena al Khalil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zena al Khalil (f. 1976) er en libanesisk kunstner med en mastergrad fra School of Visual Arts i New York. I tillegg til å lage installasjoner, maler og skriver hun, og er spesielt opptatt av temaene krig, kjærlighet, familie og religion

Hun har bodd i London, Nigeria og New York, USA. Hun bor nå i Beirut hvor hun blant annet driver kunstnerkollektivet Xanadu.

Zena bodde i New York 11. september 2001, og var vitnet til at det første av tvillingtårnene i World Trade Center kollapset. Hun hadde planlagt å dra hjem til Libanon etter ferdig endt studium ved School of Visual Arts, men bestemte seg for å bli værende ett år til i New York for å forsøke å bygge bro mellom unge arabiske kunstnere og amerikanere.

I 2006 ble bloggen hennes Beirut Update en kilde til øyenvitnerapporter fra Beirut under konflikten mellom Israel og Libanon. Hun holdt foredrag i Oslo på konferansen "How free is Internet " på Nobels Fredssenter 5. mai 2008, hvor ABC Nyheter intervjuet henne.

Zena al Khalil har et sterkt engasjement for fred og dialog mellom mennesker og kulturer.

Mer om Zena og kunsten hennes finner du her.

Personvernpolicy