Ingen friplass for Rosenborg

Tyskland og Danmark vant trekningen om de to siste fairplayplassene i UEFA-cupen. Rosenborg må gå veien om intertotocupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ble slått på målstreken av England, som vant fairplayligaen med 0,002 poengs margin og fikk en gratisplass i UEFA-cupen. Tirsdag ble det trukket lodd blant de sju øvrige nasjonene med snittscore over 8,0 poeng, med to UEFA-cupplasser til i potten.

Trekningen ble avviklet i forbindelse med UEFA-cupfinalistenes pressekonferanse i Manchester. Zenit St. Petersburg-spiss Pavel Pogrebnjak, som skjøt Bayern München i senk i semifinalen, ga tysk fotball et plaster på såret da han trakk Tyskland. Også Danmark får melde på ett ekstra lag.

Rosenborg ville fått plassen om Norge var blitt trukket ut, men nå må trønderklubben gå veien om intertotocup for å få spille europacupfotball til høsten.

Rosenborg går inn i 2. runde (5./6. og 12./13. juli) og møter først vinneren av 1.-rundekampen mellom Litauens og Estlands deltaker. Med seier der blir det avgjørende kamper om UEFA-cupplass 19./20. og 26./27. juli mot Nederlands deltaker. (©NTB)

Personvernpolicy