Lunken mottagelse av «The Movie» i England

<p>Fra filmen «Sex and the City: The Movie» (Foto: SF Norge) </p>
Fra filmen «Sex and the City: The Movie» (Foto: SF Norge) 

Amerikanske anmeldere elsker det. Britene er mer lunkne til Carrie & Co.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra filmpremieren av Sex and the City: The Movie i London i går. (Foto: Scanpix)Fra filmpremieren av Sex and the City: The Movie i London i går. (Foto: Scanpix)

Hemmelighetsskremmeriet rundt «Sex and the City: The Movie» vil ingen ende ta. I går hadde filmen premiere i London og de 1700 i publikum fikk oppfordringer fra Sarah Jessica Parker om å holde tett om innholdet.

- Alt som skjer i kveld må forbli i dette rommet, sa stjernen før fansen fikk første kikk på den etterlengtede filmen.

I dag er de første britiske anmeldelsene klare. Kritiker Will Pavia fra Times Online er først ute. Han avslører ikke mye av filmens innhold, men er ikke nådig i sin dom over Carrie og venninnene.

Pavia gir filmen to av fem stjerner og har følgende karakteristikk av historien:

«Det kan føles som et evigvarende middagsselskap: Selv om de ulike rettene er behagelige så klarer du etter hvert ikke å få ned en ny bit.»

Anmelderen er heller ikke imponert over heltinnenes vågalhet i forhold til sex og mener at publikum nå er mye mer vant til at kvinnelige film- og TV-karakterer snakker om slike tema.

Den mannlige anmelderen innrømmer imidlertid at problemet kanskje kan ligge hos ham selv.

«Alle andre som hadde mer enn ett X-kromoson virket fullstendig fornøyd med det de fikk servert», skriver Pavia syrlig og beskriver stemningen i salen som «andektig».

Daily Telegraphs anmelder Celia Walden skriver at filmen nærmest bombarderer publikum med produktplassering. Likevel konkluderer hun med at filmen er : «Grov, sentimental og skandaløst materalistisk, akkurat som vi håpet og ventet at den skulle være.»

Kjempehit

Filmen har først amerikansk premiere 27. mai. Dette har selvsagt skapt store reaksjoner i USA og det er ikke fritt for at fansen der føler seg snytt. Enkelte amerikanske anmeldere har imidlertid tatt en sniktitt og liker det de ser.

Roger Friedman fra FoxNews.com skrev allerede 5. mai at filmen kom til å bli en «stor, stor hit».

«Å si at denne komedien funker, er en underdrivelse», skriver Friedman

Colin Bertram i Daily News er like entusiastisk og deler ut fire av fem stjerner. Hans konklusjon er:

«Akkurat som en kveld ute med venninnene er «Sex and the City: The Movie» fylt med så mye kjærlighet at den gode følelsen fortsatt varer lenge etter den siste cocktailen er drukket opp».

Filmen har norsk premiere fredag 6. juni.

Personvernpolicy