Fem døde i ulykker i pinsen

<p>En 18 år gammel mann døde på sykehus etter en utforkjøring i Engelsviken i Fredrikstad mandag morgen. Foto Kent Inge Olsen / Fredriksstad Blad / Scanpix </p>
En 18 år gammel mann døde på sykehus etter en utforkjøring i Engelsviken i Fredrikstad mandag morgen. Foto Kent Inge Olsen / Fredriksstad Blad / Scanpix

Fem personer omkom i ulykker i pinsen, fire av dem mistet livet i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper på E6 nær avkjøringen til Gardermoen, der tre biler var involvert i en kollisjon søndag ettermiddag. Åtte personer ble skadd i ulykken. Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIXRedningsmannskaper på E6 nær avkjøringen til Gardermoen, der tre biler var involvert i en kollisjon søndag ettermiddag. Åtte personer ble skadd i ulykken. Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIX

En av dem var en elleve år gammel gutt som mistet livet da bilen han satt i braste inn i en pickup i Oslofjordtunnelen. Den voldsomme kollisjonen skjedde på formiddagen pinseaften.

– Ulykken skjedde da en personbil kjørte inn i en pickup bakfra. Vi har opplysninger som tyder på at den første bilen sto stille da ulykken skjedde, sier operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt til NTB.

Den elleve år gamle gutten omkom på stedet, mens en jevnaldrende gutt og en ett år gammel jente ble brakt til Ullevål universitetssykehus i Oslo med lettere skader. Også sjåføren pådro seg lettere skader, mens føreren av pickupen slapp uskadd fra kollisjonen.

Unge ofre

Det var flere unge ofre i bilulykker i pinsehelgen. Både i Fredrikstad og i Gjøvik døde to unge menn etter utforkjøringer.

To 19 år gamle menn satt i personbilen som kjørte i grøfta på Odnesveien i Hunndalen i Gjøvik kommune tidlig natt til søndag. Ferden endte midt inne i en gruppe trær og passasjeren ble erklært død på ulykkesstedet. Føreren ble lettere skadd. Søndag samlet familie, venner, og andre seg til en gripende minnestund ved ulykkesstedet.

Klokken 6 mandag morgen var to unge menn på 18 og 19 år involvert i en stygg utforkjøring i Engelsviken i Fredrikstad i Østfold. Bilen kjørte utfor veien, traff en bolig og kilte seg fast under verandaen. Begge de to ble sittende fastklemt. Den 18 år gamle passasjeren døde på Ullevål universitetssykehus på formiddagen. 19-åringen ble brakt til sykehuset i Fredrikstad med alvorlige skader.

Pinseaften døde en 40 år gammel mann da en motorsykkel gikk over ende ved en rundkjøring i Åsane i Bergen. Kona som satt på motorsykkelen ble bare lettere skadd.

Barn skadd

Det har vært en rekke andre ulykker i pinsehelgen som kunne endt med tap av liv. Mange av de involverte har vært barn og unge.

Søndag ettermiddag var tre biler involvert i en kollisjon på E6 ved Oslo Lufthavn Gardermoen. En 34 år gammel kvinne pådro seg alvorlige skader i hode og bryst. Samme typer skader fikk en ni år gammel gutt, mens en sju år gammel jente pådro seg skader i hode og ansikt. For begge barna er skadeomfanget uavklart, men tilstanden er stabil.

På Slependen i Asker ble en 17 år gammel jente alvorlig skadd da hun havnet under en russebuss sent søndag kveld. Jenta er operert og tilstanden er stabil.

I Leirvik på Stord kunne det gått riktig ille da en personbil braste inn i fire personer som sto i drosjekø natt til mandag. En av dem ble lagt inn på Stord sykehus til observasjon, mens de øvrige tre slapp nærmest uskadd fra hendelsen.

Strømulykke

Også utenfor veiene var det flere livsfarlige hendelser i pinsehelgen. Verst gikk det for en mann i 50-årene som døde sent lørdag kveld etter at han hadde falt i Akerselva i Oslo og ble tatt av strømmen.

En mann i 50-årene ligger kritisk skadd på Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter at båten han førte hadde kjørt inn i et oppdrettsanlegg i Radfjorden i Nordhordland sent fredag kveld. Båten sirklet i ring da politiet omsider fikk kontroll og fant mannen bevisstløs om bord.

En 56 år gammel mann har livstruende skader etter en transformatorulykke i Bjerkreim i Rogaland fredag ettermiddag. Mannen sto på en stige da det smalt. 56-åringen fikk store strømmengder gjennom kroppen og ramlet seks meter rett ned. (©NTB)

Personvernpolicy