Videodommer kastet ut av VM

<p>TV-bildene viste tydelig at pucken gikk inn gjennom et hull i nettet på siden av målet da Ville Koistinen scoret mot USA. Nå er måldommeren satt på tribunen. (Foto: Scanpix) </p>
TV-bildene viste tydelig at pucken gikk inn gjennom et hull i nettet på siden av målet da Ville Koistinen scoret mot USA. Nå er måldommeren satt på tribunen. (Foto: Scanpix)

Videodommeren som godkjente Finlands første mål i 3-2-seieren mot USA søndag er kastet ut av ishockey-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halifax (NTB-AFP): Ville Koistinens skudd i begynnelsen av 3. periode ble godkjent etter videogjennomgang, selv om TV-bildene faktisk viser at pucken gikk inn gjennom et hull i nettet på siden av målet.

– Vi erkjenner at skuddet ikke skulle vært godkjent som mål, og videomåldommeren kommer ikke til å få flere oppdrag i VM, meldte Det internasjonale ishockeyforbundet på sitt nettsted.

USA ledet 2-0 etter to perioder, men finnenes redusering innledet en sluttspurt som ga seier.

– Vi så at pucken gikk gjennom et hull i nettet. Jeg aner ikke hva de så på da de godkjente målet, sa USA-spiller Phil Kessel.

Amerikanerne ble opprørte, mistet hodet, og kampen utartet. Etter sluttsignalet ble det masseslagsmål på isen. Verst gikk det ut over Anssi Salmela, som pådro seg nesebrudd. Finlands landslagssjef Doug Shedden smilte likevel bredt.

– Det var litt blod, noen slåsskamper, og guttene våre ble sure. Det liker jeg, sa han.

– Vi vant skuddstatistikken 45-22, og endelig spratt pucken vår vei noen ganger. Vi spilte ni minutter i undertall siste periode, likevel avgjorde vi med tre mål. Jeg bryr meg ikke om hvordan det første målet gikk inn, og hva Salmela angår så trenger han en brukket nese, sa han.

Det ble idømt hele 202 utvisningsminutter i kampen, 106 av dem til USA. Tre spillere fikk matchstraff og ble utestengt i siste mellomrundekamp.

I den andre gruppen vant Sverige 3-2 over Tsjekkia, noe som betyr at lagene sannsynligvis møtes igjen i kvartfinalen. (©NTB)

Personvernpolicy