Tufte på tredjeplass

<p> Arkivfoto: Scanpix.</p>
 Arkivfoto: Scanpix.

Olaf Tufte rodde inn til 3.-plass i sesongens første verdenscup i München søndag. Han var snaue fem sekunder bak briten Alan Campbell i mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Campbell vant med 7.26,68. Tsjekkeren Ondrej Synek tok annenplassen med 7.27,95, mens Olaf Tufte på 3.-plass fikk 7.31,50.

– Ut fra forberedelsene og de innledende løpene er vi veldig fornøyd med dette. Det har vært stigning hele veien for Olaf Tufte, slo landslagstrener Bjørn-Inge Pettersen fast overfor NTB søndag.

– Det ble et skikkelig bikkjeslagsmål i finalen som gikk i kraftig motvind. Det var virkelig en finale for sterke menn, slo han fast.

Tufte besto arbeidsoppgavene sine med glans, og ga da også selv uttrykk for at han var fornøyd med 3.-plassen i den internasjonale årsdebuten.

Campbell dominerte

Campbell dominerte løpet. Briten hadde små problemer med å holde sølvvinneren fra siste VM, tsjekkeren Synek, bak seg. Tufte som er regjerende olympisk mester i singlesculler fra Aten, måtte ta til takke med 3.-plassen. Han var sjanseløs mot de to han hadde foran seg på resultatlisten.

– Vi har allerede merket at det ikke blir noen lett match å hevde seg denne sesongen, for det er mange som både vil og kan ro fort, men vi mener vi har hatt en fin stigning her i München, og det som var aller best var at Olaf bevarte roen i finalen.

– Han har hatt en helt normal utvikling, og vi må tenke på at det ikke er på denne tiden han skal være i toppform, sa trener Pettersen til NTB.

– Jeg mener dette var en fin start på verdenscupen for Tufte. Det er grunn til å være fornøyd med dette, sa roforbundets Kjell Emblem til NTB søndag.

Spesiell

Han kunne også fortelle at regattabanen i München er noe spesiell. Forholdene kan lett forandre seg i de ulike banene. Derfor mente Emblem det ikke er grunn til å legge for stor vekt på differansene mellom roerne.

– Det er en tendens til at avstandene kan bli noe større enn vanlig på den spesielle banen i München, sa Emblem.

Den eneste av de aller beste som ikke var med i München i pinsen var verdensmester Mahe Drysdale fra New Zealand. Han kommer imidlertid til å stille i den neste verdenscupen i sveitsiske Luzern om tre uker. (©NTB)

Personvernpolicy