Meny

Hæren setter til side omstridte Hizbollah-vedtak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libanesiske hæren setter til side to regjeringsvedtak som har satt sinnene i kok i Hizbollah. Tiltakene har ført til harde kamper i Libanon de siste dagene.

Minst ti personer ble drept i sammenstøt nord i Libanon lørdag, ifølge en sikkerhetskilde. Kampene startet da en gruppe som støtter regjeringen, stormet kontorene til et prosyrisk opposisjonsparti.

Flere dager med kamper og aksjoner startet da den provestlige regjeringen i Libanon ville stoppe et kommunikasjonsnettverk drevet av Hizbollah. Myndighetene ville også kvitte seg med sikkerhetssjefen på den internasjonale flyplassen i Beirut ettersom han skal ha hatt bånd til Hizbollah.

Hæren sier imidlertid i en uttalelse lørdag at den beholder sikkerhetssjefen på flyplassen, og at den skal se nærmere på Hizbollahs kommunikasjonsnettverk på en måte «som ikke skader innbyggernes interesser og motstandsbevegelsens sikkerhet». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus