Hæren setter til side omstridte Hizbollah-vedtak

Den libanesiske hæren setter til side to regjeringsvedtak som har satt sinnene i kok i Hizbollah. Tiltakene har ført til harde kamper i Libanon de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ti personer ble drept i sammenstøt nord i Libanon lørdag, ifølge en sikkerhetskilde. Kampene startet da en gruppe som støtter regjeringen, stormet kontorene til et prosyrisk opposisjonsparti.

Flere dager med kamper og aksjoner startet da den provestlige regjeringen i Libanon ville stoppe et kommunikasjonsnettverk drevet av Hizbollah. Myndighetene ville også kvitte seg med sikkerhetssjefen på den internasjonale flyplassen i Beirut ettersom han skal ha hatt bånd til Hizbollah.

Hæren sier imidlertid i en uttalelse lørdag at den beholder sikkerhetssjefen på flyplassen, og at den skal se nærmere på Hizbollahs kommunikasjonsnettverk på en måte «som ikke skader innbyggernes interesser og motstandsbevegelsens sikkerhet». (©NTB)

Personvernpolicy