Drikker seg fulle for å få sex

<p>ALKOHOLPÅVIRKET: Er man ruspåvirket, er det større sjanse for å ha ubeskyttet sex. (Illustrasjonsfoto: Colourbox) </p>
ALKOHOLPÅVIRKET: Er man ruspåvirket, er det større sjanse for å ha ubeskyttet sex. (Illustrasjonsfoto: Colourbox) 

Unge voksne i Europa drikker for å få sex, viser ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge mennesker har som kjent større risiko for å ha ubeskyttet sex i alkoholpåvirket tilstand. Det som er ny kunnskap, er at mange unge mennesker «strategisk» drikker seg fulle eller ruser seg på andre måter nettopp for å oppnå sex.

En tredjedel av menn mellom 16 og 35 år og 23 prosent av kvinner som ble spurt hevder de drikker for å øke sjansene for sex, melder BBC.

Sex før fylte 16

1.341 unge mennesker i ni land - Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Hellas, Italia, Portugal, Tsjekkia, Slovenia og Spania deltar i studien - som er publisert i BMC Public Health.

Tidlig bruk av alkohol og andre rusmidler var nært knyttet til det å debutere seksuelt før fylte 16, spesielt for jentene.

I Østerrikes hovedstad Wien hadde nesten halvparten av de spurte drukket alkohol og hatt sex før de var 16 år, sammenlignet med 37 prosent i Venezia, 37 prosent i Palma i Spania og 30 prosent i Liverpool.

Angrer på sex

De som hadde vært fulle i løpet av de siste fire ukene var mer tilbøyelige til å ha hatt fem eller flere partnere, ha sex uten kondom og til å angre på sex etter å ha vært beruset.

- Til tross for de negative konsekvensene, fant vi ut at mange ruser seg helt bevisst for å oppnå helt spesifikke seksuelle effekter, sier professor Mark Bellis, direktør ved Centre for Public Health ved Liverpool John Moore's University til BBC.

Personvernpolicy