Meny

Drikker seg fulle for å få sex

ALKOHOLPÅVIRKET: Er man ruspåvirket, er det større sjanse for å ha ubeskyttet sex. (Illustrasjonsfoto: Colourbox) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge voksne i Europa drikker for å få sex, viser ny studie.

Unge mennesker har som kjent større risiko for å ha ubeskyttet sex i alkoholpåvirket tilstand. Det som er ny kunnskap, er at mange unge mennesker «strategisk» drikker seg fulle eller ruser seg på andre måter nettopp for å oppnå sex.

En tredjedel av menn mellom 16 og 35 år og 23 prosent av kvinner som ble spurt hevder de drikker for å øke sjansene for sex, melder BBC.

Sex før fylte 16

1.341 unge mennesker i ni land - Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Hellas, Italia, Portugal, Tsjekkia, Slovenia og Spania deltar i studien - som er publisert i BMC Public Health.

Tidlig bruk av alkohol og andre rusmidler var nært knyttet til det å debutere seksuelt før fylte 16, spesielt for jentene.

I Østerrikes hovedstad Wien hadde nesten halvparten av de spurte drukket alkohol og hatt sex før de var 16 år, sammenlignet med 37 prosent i Venezia, 37 prosent i Palma i Spania og 30 prosent i Liverpool.

Angrer på sex

De som hadde vært fulle i løpet av de siste fire ukene var mer tilbøyelige til å ha hatt fem eller flere partnere, ha sex uten kondom og til å angre på sex etter å ha vært beruset.

- Til tross for de negative konsekvensene, fant vi ut at mange ruser seg helt bevisst for å oppnå helt spesifikke seksuelle effekter, sier professor Mark Bellis, direktør ved Centre for Public Health ved Liverpool John Moore's University til BBC.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus