Meny

Råder nordmenn til å dra nordover

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske ambassaden i Beirut råder nordmenn i Libanon til å ta landeveien nordover hvis de vil ut av landet.

Den norske ambassaden går ikke ut med tall eller anslag på hvor mange nordmenn som befinner seg i landet, men sier de har vært i kontakt med alle norske statsborgere som har registrert seg ved ambassaden.

- Vi har rådet dem til å holde seg i ro og følge med på nyhetene. Vi har sagt at de som har planer om å reise ut i løpet av de nærmeste dagene, bør prøve å reise via Syria, sier chargé d'Affaires ved den norske ambassaden, Aud-Lise Norheim, til NTB.

Hun forteller at den eneste anbefalte veien ut av landet nå er å følge landeveien til grenseovergangen Arida i Nord-Libanon. Både havna og flyplassen i Beirut er stengt, og det er meldt om problemer ved flere andre grenseoverganger.

- Veien nordover ser ut til å gå greit, men i den situasjonen som landet er i nå kan vi ikke garantere at denne grenseovergangen ikke også blir stengt, eller at det ikke skjer noe, påpeker Norheim.

Norheim sier hun har inntrykk av at det går greit med nordmennene som oppholder seg i landet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus