Meny

Nye angrep i Beirut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en rolig natt var det lørdag formiddag nye sammenstøt i Libanons hovedstad Beirut. Minst to mennesker ble drept da et begravelsesfølge ble beskutt.

To andre ble såret i angrepet mot sørgende mennesker i den sunnimuslimske bydelen Tarik Jadideh. Angrepet var rettet mot begravelsen til en tilhenger av den vestligstøttede regjeringen, som selv ble drept i sammenstøt med den sjiamuslimske Hizbollah-militsen tidligere denne uken.

Fredag kveld og natt til lørdag var det stort sett rolig i Beirut, men til sammen fem mennesker ble drept i sammenstøt i byene Aley og Saida.

I Aley, som ligger i fjellene øst for Beirut, ble fire Hizbollah-tilhengere drept i kamper med folk som støtter druser-lederen Walid Jumblatt.

Til sammen er nå 22 mennesker drept i kampene i Beirut og andre steder i Libanon de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået AP. Andre kilder mener dødstallet er noe høyere. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus