Meny

Trenger du en avkjøling?

Trenger du en avkjøling?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gutt avkjøler seg i en fontene ved Tower Bridge i London. Også Storbritannia har hatt noen av de varmeste temperaturene så langt i år.

Vulkanutbruddet

NASAs satelittbilder av vulkanutbruddet fra den chilenske vulkanen Chaiten viser askeskyen. Bildet viser det den amerikanske National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA) beskriver som et nytt stort utbrudd.

Aske-utbruddene har nådd så langt som Argentina og har stanset flytrafikken i området.

Askelandskap

Aske dekker beitemarkene i Patagonia i Argentina. Bonden Hector Diocares går gjennom aske-dekkede marker sammen med hunden sin.

Eksperter tror den chilenske vulkanen Chaiten kan fortsette å spy ut aske i mange måneder framover.

Byduer

Byduene i Venezia lever av turistene. Salg og distribusjon av fuglefrøene er nå forbudt. Det blir slutten på en lang tradisjon som har tiltrukket fuglene og deres etterlatenskaper til den mest billedskjønne delen av byen.

Bøter for å bryte forbudet begynner på 390 kroner.

Vannkø

Innbyggerne setter beholdere i kø for å hente vann i Yangon i Burma.

Overleverne forteller fryktelige historier om landsbyer som ble smadret av Nargis-syklonen. De kommer padlende i trebåter til byen, men finner lite mat og vann.

Nesten ingen nødhjelp har nådd fram til Yangon, som er en av de hardest rammede byene i Irrawaddy-deltaet med rundt 50 000 innbyggere.

Stormen ødela både rismøllene og reiv bort fiskebåtene.

Hveteformering

Hvete i et drivhus hos Nebraska universitetet.

Denne uken ba den nye FN-utsendingen for mat om et møte med FNs Menneskerettighets råd for å se på den globale matkrisen. Han mener den er en massiv overtredelse av menneskerettighetene.

Protester, streik og opprør har spredd seg i utviklingsland etter at matvareprisene på hvete, ris, mais, oljer og andre nødvendig produkter økte i hele verden, og dermed har gjort det svært vanskelig for fattige å få nok mat.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus