Lange køer i pinsetrafikken

Det var fredag ettermiddag store kødannelser på nesten alle veier ut av Oslo. – Hold dere i skinnet og dropp forbikjøringer, er oppfordringen fra UP-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pinsetrafikken var fredag ettermiddag spesielt stor mellom Oslo og sørlandsbyene. UP-sjef Odd Reidar Humlegård tror den verste køen kommer til å løse seg opp i løpet av fredag kveld, og håper at de store ulykkene uteblir.

Han mener det største problemet med kødannelsen er utålmodige sjåfører. Selv om det frister å komme til hytta så fort som mulig kan det bli både farlig og dyrt, advarer politisjefen.

– Hold køen

– Utfordringen er å få flest mulig til å holde køen. Foreløpig ser det greit ut, folk holder seg i skinnet, og vi følger med, blant annet i sivile biler, sier Humlegård.

Mange forsøkte fredag på å slippe unna køen ved å dra tidlig, men det ga ikke den store uttellingen. På de aller fleste veier ut av hovedstaden sto det bom stille fra formiddagen av.

Humlegård ser ikke for seg de store problemene når folk skal hjem til hverdagen igjen.

– Hjemfarten blir spredd utover to dager, og kommer nok til å gå fint. Men vi skal følge med, lover han.

Det fine været bidrar også til at pinseutfarten skjer på en rolig måte for de aller fleste. Utfordringen for bilistene blir å glemme de få minuttene man kan spare ved en forbikjøring.

– Ikke hast

– Man vil ned til hyttene å åpne dem for sesongen, men må tenke som så at det ikke er så farlig om man kommer et kvarter senere ned. Det er ingenting å hente på å kjøre forbi, det er mer eller mindre samme trafikkbildet lenger ned, sier Humlegård.

UP-sjefen utelukker ikke at noen førerkort kommer til å ryke på grunn av forsøk på å få noen ekstra minutter på hytta.

– Vi er på veien for å sikre oss at alle kommer trygt fram og tilbake, og vi kommer nok til å ta noen førerkort, sier Odd Reidar Humlegård til NTB.

Personvernpolicy