Meny

Kritiserer politiet for lekkasjer etter barnedrap

 Advokat Johan Tønnes Løchstøer er opprørt over at hemmelige opplysninger fra drapsetterforskningen i Kragerø lekker til offentligheten. Det må dreie seg om i politiet, mener Løchstøers. Selv benekter politiet at noe skal ha skjedd. Foto: Tore Meek / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten til den drapssiktede 29-åringen i Kragerø refser politiet for lekkasjer av bevismateriale.

Den drapssiktede faren etterlot et avskjedsbrev da han tirsdag kveld kjørte fra Kragerø mot Drangedal med den drepte datteren i bilen. Innholdet i brevet ble fredag gjengitt i mediene og det reagerer den siktedes forsvarer sterkt på.

Nekter

– Jeg har ikke sagt noe om dette brevet til noen, så da må det være lekkasjer i politiet som har ført til at opplysningene fra brevet er kommet ut. Det synes jeg er alvorlig, sier advokat Johan Tønnes Løchstøer til NTB.

Politiet tilbakeviser beskyldningene fra forsvareren. Politiadvokat Jon Borgen, som er ansvarlig for etterforskningen av drapet, sier han er ukjent med at politiet skulle gi hemmelige opplysninger til mediene.

– Vi har ikke gått ut og kommentert noe om funn som er gjort inne i den siktedes leilighet. Og hvis det er skjedd så er det en lekkasje, for vi er blitt enige om at vi skal holde funn for oss selv, Borgen til NTB.

– Kan påvirke

Forsvareren frykter opplysningene kan påvirke personer som ennå ikke har forklart seg for etterforskerne av saken. Opplysningene om brevet ble nevnt bak lukkede dører i tingretten torsdag.

– Dette er med på å skape et bilde av min klient av at han nærmest er et monster. Det setter hans rettssikkerhet i fare, og det er meget alvorlig, sier Løchstøer.

Godtok varetekt

Det var fem år gamle Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik som ble funnet drept natt til onsdag. Faren hennes ble pågrepet snaut sju timer senere, omtrent to kilometer fra gården i Drangedal der bilen og den døde datteren ble funnet.

Kragerø-mannen er siktet for forsettlig drap på datteren, en siktelse politiet fortløpende vurderer å utvide. Selv har 29-åringen erkjent å ha slått i hjel datteren, men nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap.

Fredag arbeidet politiet med å avhøre den siktedes 19 år gamle ekskjæreste som bor på gården hvor kollisjonen skjedde og den døde datteren ble funnet. Også flere av vennene hans har vært inne til avhør.

Prøver å forstå

– Nå arbeider vi med å kartlegge hvorfor dette er skjedd og om det er noe i bakgrunnen her som kan forklare saken, sier Borgen.

Den siktede 29-åringen godtok torsdag politiets begjæring om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll. Han må også sitte helt isolert den første uken. Han ble torsdag kveld fraktet til Drammen fengsel hvor han skal sitte i varetekt.

Under fengslingsmøtet ba forsvareren domstolen om å utnevne rettspsykiatrisk sakkyndige som kan vurdere om mannen var strafferettslig tilregnelig da han tok livet av datteren med en slegge tirsdag den 6. mai.

– Vi må få klarlagt om min klient tilfredsstiller kravene til subjektiv skyld, altså om han var tilregnelig, sier forsvareren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus