Surf i solen

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

TEST: Ingen vits å sitte inne, solen skinner! Her er fem mini-bærbare som du kan ta med deg på hytta, ut i parken eller i båten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om du har behov for å ha med deg en bærbar pc ut på korte eller lange turer, behøver du ikke bære på deg brokk av den grunn. Det finnes mange små og lette bærbare pc-er på markedet.

Dagens it har testet fem aktuelle lettvektere som også tar seg godt ut - enten du liker matt karbonfiber, sort og glinsende pianolakk eller for den saks skyld; sort lær. Pc-ene veier fra 1,25 til 1,9 kilo.

Liten og lett eller stor og lett?

Alle pc-ene vi har testet er forholdsvis lette (under to kilo), men befinner seg likevel i to ulike kategorier når det gjelder størrelse og vekt.

Lifebook P8010 og Asus U2E er de desidert minste og letteste maskinene. Disse egner seg derfor godt til deg som er veldig mye på farten - og som vil ha minst mulig å drasse på.

De tre andre pc-ene er litt større og tyngre, og har blant annet større tastatur. Dermed kan disse pc-ene være bedre egnet til deg som jobber mye på pc-en, og kanskje sjelden har mulighet til å bruke den sammen med ekstern skjerm og eksternt tastatur.

Her er de fem kandidatene:

Fujitsu Siemens Lifebook P8010

Dette er en liten og lett pc i samme vektklasse som Asus U2E.

Pc-en gjør det veldig godt i våre ytelsestester, og er du ute etter en pc med kraftig ytelse i en liten og lett innpakning så er dette et godt alternativ. Hvis ikke ytelsen er avgjørende, mener vi at Asus U2E er et enda bedre kjøp. Asus-maskinen er også den stiligste pc-en av de to, i tillegg til at den har bedre tastatur.

Prisen på Lifebook P8010 ligger på i underkant av 22 000 kroner inkl. mva. i nettbutikkene, som er ganske mye mer enn de knapt 14 000 kronene Asus U2E koster.

Les hele testen av Fujitsu Siemens Lifebook P8010

Asus U2E

Dette må være en av de lekreste bærbare pc-ene som er å oppdrive akkurat nå. Den bittelille pc-en veier bare 1,25 kilo, men har likevel det som trengs for at den skal være god å jobbe på.

Pc-en er kledd i sort lær og har detaljer i skinnende blankt metall. Dette ser rett og slett "bærre lekkert" ut!

Asus har med denne maskinen klart å lage en bitteliten pc på rett over en kilo, som også er god å jobbe på. Den har et utmerket tastatur og en forholdsvis god skjerm.

Les hele testen av Asus U2E.

Toshiba Satellite U300-15A

Her får du mye pc for pengene.

Til tross for at pc-en koster under 10.000 kroner og veier under to kilo, får du en kjapp og velutstyrt pc med stor skjerm. Dette er kanskje ikke en pc du jobber på åtte timer om dagen, men den er perfekt for deg som er mye på farten, og som heller ikke synes det gjør noe at pc-en ser stilig ut også.

Pc-en har elegant design med lokk i sort metallic (med litt blåskjær) og tastatur i sølv metallic.

Les hele testen av Toshiba Satellite U300-15A.

Asus U6
Denne maskinen er en drøm å jobbe på. I tillegg til at den er kjapp, er både skjerm og tastatur av god kvalitet. Det er bare så synd at de dårlige museknappene ødelegger totalinntrykket litt.

I likhet med Asus U2E har også denne Asus-modellen detaljer i sort lær. Lokket er lakkert i sort metallic.

Takket være testens kraftigste prosessor slår Asus U6 alle de andre ned i støvlene når det gjelder ytelse.

Les hele testen av Asus U6.

Lenovo ThinkPad X300

Lenovo ThinkPad X300 er uten tvil en av de beste bærbare pc-ene som er å oppdrive akkurat nå. Mange synes designen på ThinkPad er kjedelig og litt traust, men etter vår mening er dette en pc som også er god å hvile øynene på.

X300 er ultratynn, veier svært lite, er fullpakket med all den nyeste teknologien, og ikke minst: Pc-en er utrolig god å jobbe på.

Det eneste som trekker ned er prisen. Maskinen koster hele 10.000 kroner mer enn Asus U6, som er en sammenlignbar pc.

Les hele testen av Lenovo ThinkPad X300.

Våre anbefalinger

Ingen av pc-ene i denne testen er dårlige pc-er, og du vil antagelig bli godt fornøyd uansett hvilken av dem du velger.

Det er imidlertid noen av modellene som utpeker seg spesielt. Vil du ha en lettest mulig pc, som i tillegg til stilig design også er god å jobbe på, da bør du overveie Asus U2E. Prisen på denne er også veldig overkommelig.

Ønsker du en pc med litt større tastatur, mer utstyr og kraftigere ytelse, finnes det få eller ingen pc-er på markedet som overgår Lenovo X300. Dette er rett og slett en fantastisk maskin, men det koster å være kar. Bortimot 25 000 kroner kan gi hvem som helst bakoversveis!

Blir X300 for dyr, bør du ta en kikk på Asus U6. Dette er den kjappeste pc-en i testen, den er meget godt utstyrt og den veier bare et par hundre gram mer enn X300. Du finner den på nettet til under 15 000 kroner, og du får da utrolig mye pc for pengene.

Les også:
Råbillig mini-pc til Norge

Bærbar gir deg musearm

Personvernpolicy