Meny

Steinlagers tøffeste løp

 Steinlager skadet seg alvorlig i et bakbein for snart to år siden, og man trodde at hans dager som løpshest var over. Men etter trening på tredemølle med vann til knærne med påfølgende solide doser foran vogn, er han blant outsiderne på Bjerke søndag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinlagers smått utrolige comeback pirrer travfans i hele Norden. Det er ventet over 15.000 tilskuere på Bjerkebanen søndag.

Der fighter gjenoppståtte Steinlager om 1,5 millioner i førstepremie i Oslo Grand Prix, løpet han vant til ellevill jubel i 2005.

10-åringen nevnes som nestfavoritt i løpet – bak den fransk-italienske flygemaskinen Exploit Caf.

– Det er en drøm å få være med i dette løpet. Jeg gjorde dette forsøket for at Steinlager skulle være med i de store løpene igjen, sier eier Knut Olausson.

I disse dager løper også de første Steinlager-avkommene rundt i sola. Det er ventet at det blir født rundt 80 føll i år.

Mot alle odds

Steinlager skadet seg alvorlig i et bakbein mai for snart to år siden. Han haltet av banen etter Elitloppet. «Alle» trodde hans dager som løpshest var over. Men Olausson (83) ga seg ikke. Han drømte om et comeback. Det er blitt realitet mot alle odds.

Han ga oppdraget til den svenske veteranen Olle Goop. Første del av opplegget betydde to måneders trening på en tredemølle med vann til knærne. Så fulgte en solid dose foran vogn.

Oppskriften har så langt gitt to seirer av to mulige i år. – Steinlager er en meget klok hest. Jeg er helt sikker på at han forstår hvem som er midtpunktet. Når han kommer til Bjerke på søndag forstår han også at noe stort er på gang, sier Olle Goop.

– Taktikken?

– Det blir ikke alltid som man tror, men jeg tror han klarer å erobre teten, sier Goop senior om hesten sønnen Björn kjører.

Nå er det opp til bevis for Steinlager. Han står med 11,9 millioner kroner innkjørt allerede. Det aller, aller meste i regi av norske Per Oleg Midtfjeld. Han står ved gjerdet og følger sin tidligere elev i megaløpet.

Skulle Steinlager vinne, vil det være tidenes mest sensasjonelle comeback i travsporten.

Nå står hesten overfor sitt kanskje tøffeste løp noensinne.

Holder beinet som var skadd? Er vinnerviljen like god som før pausen?

Spørsmålene er mange.

Selvsikker

Men den norskeide 10-åringen støter på en favoritt utstyrt med tilnærmet jetmotor.

Exploit Cafs trener bobler nesten over av selvtillit.

– Jeg tror han hadde vunnet Prix d'Amerique (verdens hardeste travløp) uten en sjenering 1000 meter fra mål. Søndag drar jeg av skoene. Exploit Caf blir opp mot 20 meter bedre da. Jeg har aldri vunnet løp på Bjerke. Jeg håper det blir en forandring på det nå, sier Fabrice Souloy til NTB.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus