Meny

- Norge blant de beste i verden

Canadas coach, Ken Hitchcock, her da han leder Columbus Blue Jackets i NHL, mener Norge muligens er verdens beste organisert lag. Han ble imponert over de norske gutta i 2-1 kampen torsdag kveld. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada «karret» seg til 2-1 over Norge i en meget spennende VM-kamp i går. Canadas trener, Ken Hitchcock, la seg flat for Norges måte å forsvare seg på. - De er kanskje verdens best organiserte lag, s

Da Rick Nash satte inn 2-1 for hjemmefavoritten Canada da kun fire minutter gjenstod av i gårsdagens VM-kamp mot Norge, dro vel 7.000 hjemmefans et lettelsens sukk. Alt annet enn seier til VMs kanskje største favoritt ville vært en hockeybombe av den eksepsjonelt sjokkerende sorten.

Men etter kampen forsvarte Canadas trener, Ken Hitchcock, egne gutter.

- Jeg er faktisk mer fornøyd med dagens kamp enn den vi spilte mot USA. Norge gjorde det vanskelig for oss. Slik som kampen utviklet seg synes jeg vi opptrådte klokt, sa Hitchcock til ABC Nyheter etter kampen.

Og fortsatte.

- Norge fremstår som kanskje verdens best organiserte lag. Det var rett og slett imponerende å se.

Les også: - Vi kan slå alle

På forhånd var det ventet at de norske gutta skulle få mye å stri med, for Canada har imponert så langt i VM. Med kanonspillerne Dany Heatley og Rick Nash i spissen var de norske gutta levnet liten sjanse mot laget som i gruppespillet tok tre seire av tre mulige.

Hichcock visste at det ikke vil bli «a walk in the park» mot Roy Johansens gutter. Med fire poeng inn i mellomspillet, etter 2-2 mot Finland og 3-2 mot Tyskland, var Canadas coach klar over Norges kanskje største styrke.

- Mot Finland viste Norge at de vet hvordan de skal forsvare seg mot antatt bedre motstand. Også da spilte de en fantastisk forsvarskamp. Mot Tyskland leverte de nok et solid stykke arbeid. Det er sterkt å slå Tyskland på den måten de gjorde. De lå under 0-2, men snudde kampen og vant 3-2. Det står det respekt av, fortsatte Hitchcock til ABC Nyheter.

Det norske laget fortsetter sin ferd mot det som kan bli en historisk begivenhet for norsk hockey. Det er langt fra umulig at Norge klarer å kvalifisere seg for en kvarfinale i årets VM. Det har det norske landslaget aldri vært i nærheten av tidligere.

Søndag venter Latvia mens vi på mandag skal opp mot sterke USA. Norge har nå fire poeng og ligger på en fjerdeplass i mellomspillgruppa.

Norge forsvarer seg heroisk. Det har blant annet Canadas coach Ken Hitchcok latt seg imponere over. (Foto. Scanpix)Norge forsvarer seg heroisk. Det har blant annet Canadas coach Ken Hitchcok latt seg imponere over. (Foto. Scanpix)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus