Meny

Sørger over Alexandra

 VFra minnehøytiden i kirken torsdag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn og foreldre fra hele Kragerø oppsøkte torsdag kveld kirken for å minnes fem år gamle Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik som ble funnet drept natten før.

Det ble en følelsesladd og gripende minnestund da venner, bekjente og berørte fra hele byen møtte opp i Kragerø kirke torsdag kveld for å minnes og be for jenta som brutalt ble drept to døgn tidligere. Sogneprest Harald Monsen tok imot de mange sørgende på kirketrappa i den lyse vårkvelden.

– I sjokk

– Kragerø er en by i sjokk og i sorg. Vi er så få som bor her og nesten alle kjenner noen som kjenner noen, sier sognepresten til NTB.

Inne i kirken hadde de sørgende tent dusinvis av lys foran et bilde av Alexandra. Hele kirken var pyntet med blomster og levende lys. Prost Bente Hobø Modalsli ba en bønn for den drepte jenta.

– Vi har tent et lys for Alexandra og som et tegn for alle som er i sterk fortvilelse. Lyset er et symbol for håpet, og når vi tenner lys sammen så styrker vi fellesskapet, ba Modalsli.

Brutalt

Faren til drapsofferet erkjente under fengslingsmøtet torsdag ettermiddag å ha slått i hjel datteren. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter politiets siktelse om forsettlig drap. Opplysningen om at 29-åringen hadde tilstått ugjerningen har ikke hatt noen demper på sorgen i Kragerø.

– Det er på mange måter blitt enda mer brutalt etter tilståelsen. Hele situasjonen er ufattelig, sier Monsen.

Også fredag kveld blir kirken i Kragerø holdt åpen for sørgende som trenger et stille rom hvor man kan samles til ettertanke og bønn. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus