Meny

Ettersøkt pedofil tatt

 Foto: Interpol/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 57 år gammel amerikaner tilstår seksuelle overgrep mot unge gutter. Overgrepene ble oppdaget da norsk politi fant flere hundre bilder av mannen på en datamaskin som tilhørte en nordmann i mars 2006

Wayne Nelson Corliss, som var etterlyst av Interpol, ble pågrepet i New Jersey tidlig torsdag mistenkt for seksuelle overgrep mot barn. Foto: REUTERS/U.S. Immigration and Customs Enforcement/Handout/SCANPIXWayne Nelson Corliss, som var etterlyst av Interpol, ble pågrepet i New Jersey tidlig torsdag mistenkt for seksuelle overgrep mot barn. Foto: REUTERS/U.S. Immigration and Customs Enforcement/Handout/SCANPIX

Amerikaneren Wayne Nelson Corliss ble pågrepet hjemme i sin egen leilighet i Union City i delstaten New Jersey. I avhør skal han ha tilstått at han har begått overgrep mot unge asiatiske gutter og spredt bilder av overgrepene på internett, opplyste politiet onsdag.

– Disse bildene viser handlinger som er typiske for pedofile som benytter seg av såkalt sexturisme til Sør-Asia. Denne formen for utnyttelse av barn er spesielt utbredt i Thailand og Kambodsja, sa en Interpol-talsmann torsdag.

Corliss er skuespiller og bruker også artistnavnet Casey Wane. Da den internasjonale politiorganisasjonen Interpol la ut bilder av mannen på internett, førte det til mer enn 200 tips i løpet av de første 24 timene.

Interpol roser norske myndigheter for å ha lagt grunnlaget for det internasjonale arbeidet som nå har ført til pågripelse.

Det er bare andre gang at Interpol går ut med en etterlysning av denne typen på nettet. I oktober i fjor ble en canadier pågrepet i Thailand etter at en slik etterlysning hadde gitt politiet rundt 350 tips. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus