Meny

Innrømmer å ha forvoldt datterens død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede 29-åringen fra Kragerø innrømmer å ha tatt livet av sin fem år gamle datter, men nektet straffskyld etter siktelsen om drap i retten torsdag.

Det opplyser mannens forsvarer, advokat Johan Tønnes Løchstøer, etter fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett torsdag. Under møtet ba forsvareren også om en fullstendig judisiell observasjon av 29-åringen.

Mannen er siktet for å ha drept sin fem år gamle datter hjemme i leiligheten i Kragerø. Den lille jenta skal ha blitt slått i hjel med en slegge og siden skal faren tirsdag kveld ha kjørt med henne i bilen sin til Drangedal noen mil unna hvor den krasjet i en parkert bil på tunet til en gård.

Stump vold

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten, som ble klar torsdag ettermiddag, døde jenta av omfattende hodeskader som følge av stump vold. Dødstidspunktet er satt til 06.05.08. Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke gi ytterligere opplysninger om rapportens innhold.

Godtok fengsling

Den drapssiktede 29-åringen godtok politiets krav om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll. Faren er siktet for forsettlig drap, men ifølge politiet kan denne siktelsen bli utvidet.

– Vi vil vurdere om siktelsen skal utvides og det naturlige da vil være å vurdere om drapet kan ha vært planlagt, sier politiadvokat Jon Borgen til NTB.

Mannen hadde hovedomsorgen for femåringen etter en opprivende rettsstrid om foreldreretten. Dette skal derimot ikke ha noen sammenheng med drapet. Også et mulig hevnmotiv overfor en annen ekskjæreste av mannen er nevnt som et mulig motiv, men det er ikke kjent om dette er noe som har tilknytning til saken.

Etterforskerne har gjort seg tanker om hva motivet for den grusomme handlingen kan ha vært, men vil av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med det i mediene.

Tilregnelig?

Ifølge forsvareren er det riktig å sette spørsmålstegn ved om 29-åringen var tilregnelig da datteren ble tatt av dage. Politiets egen lege undersøkte 29-åringen etter at han ble pågrepet onsdag morgen og konkluderte med at han kunne avhøres.

– Når man i ettertid leser dette avhøret ser man at det ikke er sammenhengende. Jeg mener vi må få undersøkt om den siktede 29-åringen tilfredsstiller kravene til subjektiv skyld i straffeloven, sier Løchstøer til NTB.

Han sier at mannen er nedbrutt og sterkt påvirket av det som er skjedd. Erkjennelsen og konsekvensene går gradvis opp for ham, noe som ifølge advokaten er forklaringen på at tilståelsen kom først i retten torsdag og ikke under avhøret. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus