Meny

Ekstreme forskjeller i pinseværet

Ekstreme forskjeller i pinseværet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 20 grader og strålende sol i sør, lover meteorologene i pinsen. Men for nordlendingene blir det vinter.

- Det er jo ekstra kjedelig for nordlendingene når de ser sommerværet i sør, sier vakthavende meteorolog Olav Krogsæter i Storm til ABC Nyheter.

Han melder ekstreme forskjeller i pinseværet. Men uvanlig er det ikke.

- I april og mai er det ofte slike ekstreme forskjeller, sier Krogsæter.

Slik blir været der du bor.

Det blir dermed kjølig i nord i hele pinsehelgen. Fra Lofoten og nordover blir det nordvestlig sterk kuling på lørdag. Verre blir det bare fra Troms og Finnmark som kan vente seg sludd og snøbyger.

- Men det blir strålende vær i Sør-Norge!

På søndagen roer vinden seg utenfor Lofoten, men det blir fortsatt skyet. Troms og Finnmark får fortsatt sludd og snø, men ikke like mye, lover Krogsæter.

Et svakt nedbørsområde vil passere Vestlandet og Trøndelag, noe som kanskje gir litt regn. Men ikke mye.

- Men det blir ikke strålende sol, men litt mer skyer, sier Krogsæter.

Sørlandet og Østlandet vil imidlertid ha det like fint også på søndagen. Temperaturene skal krype over 20 grader noen steder.

Mandagen blir litt bedre i nord, men fortsatt like kjølig. Mens for Vestlandet og Trøndelag skal det klarne opp igjen. Ellers blir det like fint.

Minsket flomfare

Finværet på betyr ellers at beboerne i flomutsatte strøk på Østlandet fortsatt kan slappe av og nyte finværet.Det er nemlig kombinasjonen av varmt vær og mye nedbør som er oppskriften på flom i de utsatte vassdragene på Østlandet. Stort sett uendret temperatur gjør at snøsmeltingen i fjellet holder seg jevn. De som regulerer vassdragene har dessuten kontroll på vannmassene så lenge været holder seg tørt.

– Flomfaren avhenger av hvilket vær meteorologene melder, sa regiondirektør Einar Beheim i Norges vassdrags- og energidirektorat på et pressemøte onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus