Meny

Får 35 mill for å dra

Fredrik Ljungberg takles her av Liverpools Jamie Carragher og får straffe i hjemmekampen som West Ham vant 1-0. Målet kom på den påfølgende straffen. Nå er svensken uønsket i London. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

West Ham ønsker ikke lenger svenske Fredrik Ljungbergs tjenester. Nå tilbyr «The Hammers» kantspilleren en haug med penger for å dra fra London.

Den svenske landslagsspilleren Fredrik Ljungberg er sammen med to andre West Ham-stjerner på vei vekk fra klubben.

The Times skriver i dag at Premier League-klubben tilbyr den tidligere Arsenal-stjernen rundt 35 millioner svenske kroner for frivillig å bryte sin kontrakt med umiddelbar virkning. Ljungberg har tre år igjen av sin nåværende kontrakt og den tidligere Arsenalspilleren soper inn vel 46 millioner svenske kroner per år. Det betyr at om «Freddie» avstår fra å takke ja til tilbudet, ligger klubben an til å betale ham cirka 138 millioner kroner.

I likhet med Lucas Neill og Luis Boa Morte er Ljungbergs tjenester ikke lenger ønsket på Upton Park.

Den engelske avisen skriver at det absolutt ikke er uvanlig å tilby spillere penger for å bli kvitt dem. Det spesielle med denne saken er at West Ham-spilleren har hele tre år igjen kontrakten.

Nederlenderen Winston Bogarde, som i sin tid gikk fra spanske Barcelona til byrivalen Chelsea, takket nei til et lignende tilbud og valgte å sitte kontrakten ut. I løpet av sine fire år i klubben spilte han kun tolv kamper, hvor av fire var fra start. Bogarde var mesteparten av tiden i London enten i styrkerommet eller sammen med klubbens juniorlag og totalt kostet Borgarde Chelsea rundt åtte millioner kroner per spilte kamp.

Fredrik Ljungberg har denne sesongen spilt 25 kamper for West Ham og scoret to mål. For tiden kjemper svensken seg tilbake på fotballbanen etter å ha blitt skadet i oppgjøret mot Newcastle. Det fryktes også at Ljungberg ikke rekker sommerens EM-sluttspill etter kragebensskaden han pådro seg på Upton Park for vel to uker siden.

Les mer om West Ham her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus