Meny

- Har fått tips fra Norge

 Interpol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interpol har mottatt flere tips fra Norge i jakten på den mistenkte pedofile overgriperen det tirsdag ble offentliggjort bilder av.

- Det har kommet inn tips fra Norge. Jeg har ikke det nøyaktige tallet, men det har kommet mellom 10-20 tips, sier politiinspektør i Kripos, Petter Dyhre, til ABC Nyheter.

- Interpol sier det er en positiv utvikling i saken, og at de har mange tips å jobbe med.

Tirsdag gikk Interpol ut med fire portrettfotografi av mannen, som er mistenkt for å stå bak flere overgrep mot unge asiatiske gutter. Fotografier av ugjerningene skal mannen ha publisert på internett.

- Konkrete tips

- Jeg kan ikke kommentere nærmere hva slags tips det er. Vi må vente litt før vi sier noe om hva tipsene går i. Det er alle typer, fra helt konkrete til mer løse tips, sier Dyhre.

De første bildene av mannen ble opprinnelig oppdaget av norsk politi i mars 2006. Tross en omfattende internasjonal menneskejakt har ikke Interpol lykkes i å finne mannen. Derfor gikk den internasjonale politiorganisasjonen tirsdag ut med bilde av ham, i håp om at tips fra publikum kunne bringe dem nærmere en løsning på saken.

- Det er ingen ting som tyder på at denne mannen befinner seg i Norge, men man har sagt fra begynnelsen at man ikke kan utelukke noe, sier Dyhre.

Unge gutter

Bildene viser ifølge Interpol overgrep mot tre gutter i alderen seks til ti år. Guttene var på 800 av bildene som ble funnet på datamaskinen til en nordmann i 2006. Den ettersøkte mannen forekommer på omkring av 100 bildene, som er antatt å ha blitt tatt i Sørøst-Asia.

Interpol meldte onsdag at de hadde fått mer enn 200 tips i saken etter at de gikk ut med bildene tidligere i uken.

Det er andre gang Interpol har gått ut med en slik offentliggjøring av en mistenkt pedofil overgriper.

Interpol ønsket ikke å kommentere saken overfor ABC Nyheter torsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus