Meny

Ville flytte hjemmefra

 «Etter eksamen vil jeg flytte inn til søsteren min og kjæresten hennes»,  skrev den da 18 år gamle Elisabeth Fritz. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elisabeth Fritzl planla å flytte hjemmefra like før hun ble låst inne i kjelleren av sin far.

Det kommer fram i flere brev som hun skrev til en venn rett før Josef Fritzl stengte henne inne. Disse brevene ble offentliggjort torsdag.

IllustrasjonsfotoIllustrasjonsfoto

«Etter eksamen vil jeg flytte inn til søsteren min og kjæresten hennes», skrev den da 18 år gamle Elisabeth i et brev datert 9. mai 1984.

Dette brevet og to andre ble trykket i avisen Österreich torsdag. I et annet brev, datert 29. mai 1984, skrev hun til den samme vennen:

«Når du får dette brevet, vil alt være over. Jeg vil gi deg min nye adresse med en gang jeg har flyttet».

Dagdrømme

Få måneder etterpå ble Elisabeth stengt inne i den vindusløse kjelleren i huset i Ybbsstrasse 40 i Amstetten. Josef Fritzl voldtok henne gjentatte ganger i de neste 24 årene.

Det siste brevet ble skrevet 3. august 1984, få uker før fangenskapet begynte. Her skriver hun ingenting om å flytte, derimot forteller hun vennen sin om hobbyene sine og om en fuktig fest hun var med på.

«Jeg liker å høre på musikk og dagdrømme. Men hvis livet bare er å drømme, så vet jeg ikke helt».

– Måtte passe på henne

Josef Fritzl forsøker ifølge sin advokat å forklare hvorfor han stengte sin datter inne i et kvart århundre og satte sju barn på henne.

«Hun ville ikke adlyde ordre, og hun hang rundt i lugubre barer hele natten mens hun drakk og røkte», sier Fritzl ifølge advokat Rudolf Mayer.

«Derfor måtte jeg passe på henne. Jeg måtte lage et sted der jeg kunne holde Elisabeth borte fra omverden, med makt om nødvendig». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus