Meny

Vi flytter ikke langt

Ilustrasjonsfoto: Colourbox. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2007 flyttet 609.000 personer i Norge.

De fleste som flytter, flytter ikke langt. I 2007 var det nesten dobbelt så mange flyttinger innenfor kommuner som mellom kommuner: 398 000 personer innenfor kommuner og 211 000 mellom kommuner.

Av de som flyttet fra en kommune til en annen, holdt 42 prosent seg innenfor samme fylke, og 60 prosent innenfor samme landsdel.

På Vestlandet og i Nord-Norge var det også stort sett flere som flyttet fra enn til. De fleste kommunene med positiv innenlands nettoinnflytting ligger innenfor en avstand på 100 km fra Oslo. Nettoflytting er innflytting minus utflytting.

Til tross for negativ innenlands flyttebalanse, er det mange kommuner som "reddes" av innvandringer og dermed alt i alt ender opp med positive flyttetall.

I 2007 var det 151 kommuner som både hadde positiv flyttebalanse i forhold til resten av landet og netto innvandring fra utlandet. 117 kommuner hadde negativ innenlands flyttebalanse, men hadde innvandring fra utlandet som mer enn kompenserte for det innenlandske flyttetapet.

For 150 av kommunene var innvandringen ikke stor nok til å dekke opp det innenlandske flyttetapet. Det meste av landet nord for Trondheimsfjorden, samt store deler av fjell- og fjordstrøkene i Sør-Norge, var i denne kategorien.

Kilde: Statistisk sentralbyrå.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus