Meny

- Uegnet til å ha omsorgen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnefordelingssaken i 2007 endte i forlik. Nå er datteren (5) død.

-Retten la ikke vekt på våre argumenter om personlige egenskaper som gjorde faren uegnet til å ha omsorgen, sier advokat Merete Sciefloe Aune, som representerte moren til jenta.

-Uegnet

Hun er også bistandsadvokaten hennes nå.

- Retten støttet seg til en sakkyndigrapport, og bestemte at barnet skulle bo hos far, mens mor fikk utvidet samværsrett, sier hun til Varden.no.

Saken endte i forlik, da anken ikke så ut til å gå morens vei heller.

Advokaten ønsker ikke å utdype sine vurderinger, men skal ha et møte med moren senere i dag.

- Man kan bruke mange slags ord for å beskrive hvordan hun har det. Men jeg tror hver og en kan tenke seg det selv, forteller hun til Aftenposten.no.

-Anstrengt

Forholdet mellom foreldrene skal ha vært svært anstrengt. Rundt årskiftet 2006/2007 ba politiet om besøksforbud for mannen, men fikk ikke medhold i retten.

Nå mener politiet at mannen skal ha slått datteren i hjel hjemme i leilighet med slegge, for så å ha kjørt henne til gården der han krasjet bilen.

Politiet skal ifølge vg.no foreløpig mene at konflikten om barnefordeling trolig ikke er noe utløsende motiv. Det skal ha vært kontakt mellom 29-åringen og barnets mor så sent som onsdag.

Men på gården bodde mannens eks-kjæreste. Bilen han med stor kraft krasjet inn i, tilhører eks-kjærestens far. Kjæresteforholdet skal ikke ha vært langvarig. Det var ifølge bekjente av 29-åringen turbulent mot slutten og tok nylig helt slutt.

I tillegg har 29-åringen vært involvert i straffbare forhold, på et nivå som gjør at politiet i går betegnet ham som en kjenning.

Populært