Pedofile kunne bestille barn på nettsted

Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere nordmenn sto på kundelisten til et ukrainsk nettsted hvor pedofile kunne bestille navngitte småjenter. Foreldrene leide dem ut mot betaling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

23 jenter mellom 9 og 16 år sto på en meny på det groteske nettstedet. De ble utnyttet i et filmstudio i Ukraina. En italiener betalte ukrainske foreldre for å leie barna for å kunne filme at de ble misbrukt. På kundelisten sto også flere nordmenn, blant annet en 40 år gammel mann fra Østlandet som ble varetektsfengslet forrige uke, skriver VG.

- Systemet fungerte slik at pedofile kunne bestille nøyaktig hva slags overgrep barna skulle utsettes for eller hvordan de skulle posere. Kundene kunne også selv delta i produksjonen i studioet, sier Jonathan Patrick Rouse ved Queensland Police i Australia. Han har ledet deler av en internasjonal politiaksjon mot dette pedofile nettverket.

Den norske 40-åringen er siktet for å ha utnyttet småjenter foran kamera i Ukraina. Nordmannen bestilte ifølge Kripos barn til en filmseanse som foregikk i studioet i april 2006.

- Det som er viktig er at vi arresterer hver eneste én som betaler folk som driver denne typen virksomhet, fastslår Rouse. (©NTB)