Meny

Filmanmeldelse: «What happens in Vegas»

Ferdigmiks

Ferdigmiks

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite hjertevarme, men garantert cash i kassa.

«What happens in Vegas» er laget etter en god gammeldags oppskrift. Dessverre har man glemt den viktigste ingrediensen, nemlig hjertevarme. Som kjent smaker ikke Toros ferdigvafler like godt som farmors egne. Uten å vikle meg inn i alt for mange bake-metaforer kan jeg si at det finnes lite omtanke og varme i denne tradisjonelle Hollywood-komedien. Den virker snarere kynisk og mekanisk i sin heseblesende ferd mot den forventede happy- endingen.

Vi har sett det før. Gutt møter jente og hat oppstår. Ikke ekte hat, selvsagt. Vi snakker en type overfladisk hat som får oss til å forstå at det kranglende paret egentlig elsker hverandre.

Helt fra Shakespears tider har komedier funnet inspirasjon i dette endeløse, usympatiske spillet mellom kjønnene. Vi snakker «War of the Roses», «The Breakup», eller for den sags skyld sist ukes ultrakalkun «Fool's Gold». Kvinner er som kjent fra Venus og menn fra Mars som en norsk film så fint forklarte det for noen år siden.

Jadda, jadda

Tiltross for enkelte muntre øyeblikk lærer ikke «What happens in Vegas» oss mer om kjønnens evige runddans enn det vi allerede visste fra før. Kvinner blir forbanna når dolokket står oppe. Menn elsker å sitte i sofaen med en hånd godt plassert i skrittet. Kvinner er listige, renslige og pedantiske. Menn er smådumme guttunger som kun er opptatt av sex. Gjesp.

Cameron Diaz og Ashton Kutcher er solide skuespillere som er enkle å hvile øynene på. De har god komisk timing og en slags kjemi. Enkelte scener får oss til å dra på smilebåndet. Likevel er det ikke fritt for at de to virker en generasjon for gammel for denne historien. Hele konseptet med å drikke seg drita og bli gift i Vegas føles veldig 20-something. Litt Britney, lissom.

Hard cash

Party-paret ender altså opp med ring på fingen etter et fylleslag i syndens by. Da den umodne Jack plutselig vinner tre millioner dollar på enarmet-banditt vil selvsagt også den nybakte, fyllesyke fruen også ha kloen i pengene. Saken havner i retten og de to sussebassene, som nå «hater» hverandre blir dømt til å bo sammen og jobbe med ekteskapet i seks måneder.

Dermed er scenen satt for forviklinger, ondskapsfulle stunt, utpsyking og krangling. Det viktigste for disse to ganske usympatiske personene er pengene, en innstilling de deler med filmskaperne.

En sen kveld i forrige uke satt jeg å zappet mellom kanalene da jeg snublet jeg over slutten på «Notting Hill». Jeg har sett filmen flere ganger før og jeg ser dens feil og mangler. Likevel ga et kvarter av engelsk romanse meg tre ganger så mye varme i hjertet som halv annen time av Vegas-vås.

Nok en gang viser det seg at når det kommer til romantiske-komedier gjelder det å huske alle ingrediensene og ikke minst ha de rette råvarene. En tøtsj av hjertevarme hjelper også.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus