Stø kurs mot EM

Lindy Melissa Wiik scoret det siste målet da Norge slo Polen 3-0 i kvinnelandslagets EM-kvalifisering onsdag. Foto: Alf Ove Hansen, SCANPIX

Norges fotballjenter holder stø kurs mot EM. Etter 3-0-seier mot Polen onsdag står jentene med full pott og 19-0 i målforskjell etter fem kamper.

«3-0-laget» Norge satte krampe i polske bein med høyt tempo i en kamp som burde vært vunnet med flere mål. Men etter fire 3-0-seirer og 7-0 mot Israel sist (3. mai), skal det neppe stå på målforskjellen når EM-billetten deles ut.

– Vi hadde full kontroll hele veien, men kunne fått bedre uttelling i annen omgang. Et lite hakk opp, og vi ville fått flere mål. Men vi er ikke klar for EM ennå. Tre vanskelige bortekamper gjenstår, sa landslagssjef Bjarne Berntsen til TV 2.

Lene Storløkken stupte inn Norges første mål mot Polen etter 19 minutters spill. Ti minutter før pause gjorde keeper Erika Skarbø en giganttabbe utenfor egen 16-meter, men hun ble reddet fra ydmykelse av elendig polsk treffsikkerhet da Agnieszka Winczo bommet på åpent mål fra 18 meter.

Fire minutter senere slo Norge tilbake da Lindy Melissa Wiik stusset et framspill til Solveig Gulbrandsen, som enkelt lobbet ballen i mål til 2-0.

Bare 40 sekunder ut i annen omgang var rollene snudd. Gulbrandsen spilte Wiik gjennom, og Asker-spilleren scoret sitt 12. landslagsmål på 30 kamper for Norge.

– Vi bør komme til EM med dette utgangspunktet. Målet var å løpe Polen i senk, og det synes jeg vi klarte, sa Norges toppscorer med seks fulltreffere så langt i EM-kvalifiseringen.

Også Gulbrandsen har seks scoringer så langt.

Norge avslutter kvalifiseringen med tre bortekamper; mot Østerrike (21. juni), Polen (25. juni) og Russland (2. oktober).

Fotball-EM arrangeres i Finland i 2009. (©NTB)