Meny

Hadde tjuvlånt ulykkesbil fra barnevernet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ungdommene som ble skadd i en trafikkulykke i Arendal natt til onsdag, kjørte i en bil de disponerte som «mekkeprosjekt» på en barnevernsinstitusjon.

Ifølge fvn.no er de fire tilknyttet Tiltaksgruppen som driver Lundaas bofellesskap på Bjorbekk ved Arendal, og bilen skal ha vært del av et «mekkeprosjekt».

Tre av de fire ungdommene, to gutter på 17 og en jente på 16, er alvorlig skadd. Tilstanden deres er stabil. Den siste passasjeren, en jente på 14 år, slapp unna med lettere skader.

«Mekkebil»

Bilen de fire satt i, var ikke registrert, og ble påsatt falske skilter før ulykken. Politiet vet ikke hvor lenge ungdommene kjørte rundt før ulykken skjedde.

– Det er ikke slik at føreren har fått tak i nøkler og stukket av med en institusjonsbil. Da hadde det vært en rutinesvikt, sier fungerende daglig leder i Tiltaksgruppen, Runar Tveten, til fvn.no.

Men det er ikke kjent for Tveten om ungdommene disponerte nøkler til kjøretøyet. Han kjenner heller ikke til hvorfor ungdommene kjørte av gårde i bilen, som etter ulykken var så ødelagt at den nærmest var ugjenkjennelig.

Totalvrak

– Tre av dem satt fastklemt i vraket, mens en jente ble funnet i veibanen da patruljen kom fram til ulykkesstedet, sa operasjonsleder Per Lavunes i Agder politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Ulykken skjedde da bilen kjørte inn i brukaret. Bilen har etter alt å dømme hatt høy fart, men det er ingen vitner til ulykken som skjedde på Hamran bru på fylkesvei 178 ved 2.30-tiden natt til onsdag.

– Bilen var totalvrak, og vel så det. Det er utrolig at alle kom fra ulykken med livet i behold. Det kunne gått verre. Vi har vært borti mange trafikkulykker med mindre materielle skader som har vært dødsulykker, sier Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus