Meny

Støre: – Ikke mulig å sjekke om jeg har sendt meldingene

 Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor kan ikke gi utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) tekniske beviser for at han ikke har sendt de omstridte OL-meldingene i januar.

– Jeg har bedt min teleoperatør om å sjekke dette teknisk, men har fått beskjed om at dette ikke mulig, sier Støre til NTB.

Han fastholder at han ikke husker å ha sendt de omstridte SMS-ene lørdag 13. januar. For øvrig har han ingen opplysninger om hvorvidt noen har fingert de aktuelle meldingene.

– Det eneste jeg kan svare på dette spørsmålet, er at jeg ikke har noen erindring om dette. Jeg må ta det forbeholdet at jeg kan ha glemt dem, selv om jeg holder det for usannsynlig, sier Støre.

Ber kilde stå fram

Han mener den anonyme kilden til den siste SMS-en, som NRKs brennpunktredaksjon omtalte mandag, burde stå fram med sitt navn. Dermed ville det være lettere å få klarhet i saken, mener utenriksministeren.

Støre føler det svært ubehagelig å bli mistenkt for å lyve om tekstmeldingene.

– Samtidig er innholdet i meldingene verken ulovlig eller oppsiktsvekkende. Men jeg må være ærlig om dette, sier Støre.

Når det gjelder den første tekstmeldingen, viser Støre til at verken han eller den antatte mottakeren Bjørge Stensbøl kjenner til den.

Var bortreist

Støre avviser også at han skulle ha sittet på informasjon om at Åslaug Haga tre dager etter meldingene ble sendt, ville gå ut med sin støtte til Tromsø. Støre kan dokumentere at han ikke var til stede på den aktuelle regjeringslunsjen hvor Haga skal ha fortalt regjeringen om sitt kommende utspill.

– Da var jeg på reise. Men at Sp er for Tromsø-OL, var ingen overraskelse. Det står i deres program, sier Støre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus